19 / 04 / 2024

Ceyhan Kentsel Dönüşüm Projesi'ne onay çıktı!

Ceyhan Kentsel Dönüşüm Projesi'ne onay çıktı!

Egemen Ceyhan Belediyesi'nin her hafta çarşamba günleri düzenlediği halk toplantılarının 6. 'sı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, kentsel dönüşüm projesi ile ilgili kararın Bakanlar Kurulu'nca onayladığının müjdesini verdi.




Ceyhan Belediyesi tarafından hazırlanan kentsel dönüşüm projesi, Bakanlar Kurulu imzasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da imzalanarak resmi gazetede yayımlandı. 

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapma Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, kentsel dönüşüm projesinin resmi gazete yayınlanmasının Ceyhan'da büyük heyecan uyandırdığını ifade ederek "30 Mart seçimleri öncesi verdiğimiz en büyük sözlerden biri olan kentsel dönüşüm projesinin hayata geçiyor olması ortaya koyduğumuz iradenin tecellisidir. İnşallah dönüşüm ve değişimi hep birlikte gerçekleştireceğiz. Ceyhan hükümetimizin nimetlerinden faydalanmaya başlamıştır." dedi. 

Ceyhan'ın birinci sınıf tarım arazilerine sahip bir ilçe olduğunu ifade eden Başkan Alemdar Öztürk, kentsel dönüşümü Ceyhan'ın mevcut yerleşim yerlerine uygulayarak hem tarım arazilerini korumuş olacaklarını, hem şehir merkezini vatandaşla buluşturacaklarını hem de Ceyhan'ın gelişmesine katkıda bulunmuş olacaklarını söyledi. 

Başkan Alemdar Öztürk," Ceyhan Belediyesi olarak ilçemiz Türlübaş, Konakoğlu, Kaltakiye, Aytemiroğlu ve Civantayak mahalleri sınırları içersinde bulunan 27 dekarlık alanda kentsel dönüşüm projesi hazırlamıştık. Projemiz, Bakanlar Kurulu'nda 27.10.2014 tarihinde imzalanarak Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasına sunulmuştu. Cumhurbaşkanımızın da imzasının ardından 20 Kasım 2014 tarih ve 29181 sayılı resmi gazete yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. 

Ceyhanımıza hayırlı olsun. Allah'ın izniyle kentsel dönüşümü Ceyhan'da başlatmanın gurur ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. 

Projemizin gerçekleşmesinde emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'na, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer Oelik'e, Çevre ve Şehircilik Bakanımız İdris Güllüce'ye tüm bakanlarımıza, milletvekillerimiz Necdet Ünüvar, Şükrü Erdinç ve Fatoş Gürkan'a şahsım ve Ceyhanlı hemşehrilerim adına çok teşekkür ediyorum." dedi. 


Adana İlk Haber


Geri Dön