24 / 04 / 2024

Ceyhun İrgil, Bursa Şehir Hastanesi için soru önergesi verdi!

Ceyhun İrgil, Bursa Şehir Hastanesi için soru önergesi verdi!

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, 7 Haziran seçimleri öncesinde Başbakan Yardımcısı ve Sağlık Bakanı tarafından temeli atılan Şehir Hastanesiyle ilgili bir soru önergesi verdi.



TEMEL atıldığı günden bu yana bir inşaat çalışmasına girişilmeyen hastanenin Bursa İl Sağlık Müdiirliiğii tarafından yapılan açıklamaya göre henüz projesinin tamamlanmadığını ve ruhsatının alınmadığını hatırlatan Dr. Ceyhun İrgil. Sağlık Bakanı'na şunları sordu:


HANGİSİ ŞEHİR HASTANESİ? 

9 Mayıs 2015 tarihinde tarafınızdan temeli atılan Bursa Şehir Hastanesi ise, İl Sağlık Mıidiirliiğüf nüm yaptığı açıklamaya göre ruhsat ve projesi tamamlanmayan ve daha inşaatı başlayacak olan hastane hangi sidir? 

Bursa Şehir Hastanesi ise, 9 Mayıs 2015 tarihinde tarafınızdan temeli atılan inşaat hangi hastaneye aittir? 


KAMUOYU YANILTILDI MI? 

9 Mayıs 2015 tarihinde temeli atıldığı iddia edilen Bursa Şehir Hastanesi'nin temel atma töreni aşamasında ruhsatı, projesi olmadığı doğru mudur? 

Proje ve ruhsatı olmadığı II Sağlık Müdürümüz tarafından açıklanan hastanenin ayrıca tahsis işleminin tarafından iptal edilmiş olmasına ve arsa mülkiyetinin davalı olmasına rağmen seçim öncesi pılan temel atma töreni kamuoyunu yanıltma anlamına gelmez mi? 

Kamu-Ozel ortaklığı yöntemiyle yapılması planlanan Bursa Şehir Hastanesi'nin ihalesi ne zaman yapılmıştır? Kaç firma katılmıştır? 

İhaleyi hangi firma, ne kadar bedelle almıştır? İhaleyi Cumhurbaşkanlığı saray inşaatı yapan firmanın kazandığı doğru mudur? Bıı firmaya bu ihalede ve başkaca şehir hastaneleri ihalelerinde ayrıcalık tanınmış mıdır? Bu firma başka kaç hastane ihalesi kazanmıştır? 


İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ NE DEMİŞTİ? 

Bursa Tabip Odasfnın seçim kandırmacası olarak nitelediği Şehir Hastanesi'ne ilişkin geçtiğimiz hafta Bursa İl Sağlık Müdürlüğü bir açıklama yapmıştı. Açıklamada; "Büyükşehir Belediyemizden de imar uygulamaları ile alakalı süreç arsa anlamında bitirildi. Şu anda firmamız projelerin çizimiyle ilgili süreci tamamlamaya çalışıProjeler bittikten sonra ruhsat aşamasına geliııeve en kısa zamanda da başlamayı planlıyoruz ' denmişti. 



Bursa Hayat


Geri Dön