27 / 04 / 2024

Çeyrek ve gram fiyatlarında korkulan oldu! Kuyumcular mecbur kaldı artık yapılmıyor

Çeyrek ve gram fiyatlarında korkulan oldu! Kuyumcular mecbur kaldı artık yapılmıyor

Çeyrek ve gram altın fiyatları artmaya devam ediyor. Piyasada vatandaşın ekonomik risk algısı nedeniyle altına olan ilgisi de hayli yüksek. Gram altın 985 lira olurken çeyrek altının fiyatı bin 609 lirayı gördü. Altındaki hareketlilik sonrası kuyumcular satışları durdurdu!



Altının onsu, uluslararası piyasalarda 1.851 dolardan işlem görüyor.

Altın piyasasında, en düşük 963 bin lira, en yüksek 977 bin 750 lirayı gören standart altının kilogram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,1 azalarak 963 bin liradan tamamladı.

Borsa İstanbul Altın Piyasası'nda standart altının kilogram fiyatı, günü önceki kapanışa göre 0,1 kayıpla 963 bin liradan tamamladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), doların bugünkü efektif kurunu alışta 16,3566 lira, satışta 16,4221 lira olarak açıkladı. TCMB, önceki efektif kurunu alışta 16,2556 lira, satışta 16,3208 lira olarak belirlemişti.

Uluslararası piyasalarda, avro/dolar paritesi 1,0730, sterlin/dolar paritesi 1,2580, dolar/yen paritesi de 127,3 düzeyinde seyretti.

Altın fiyatlarındaki hareketlilik nedeniyle kuyumcular dünden beri çeyrek altın ve gram altın başta olmak üzere altın çeşitlerinde satışları durdurdu. Kuyumculardan altın almaya giden vatandaşlar esnaftan aldıkları haberle şoke oldu. Çünkü çeyrek ve gram altın almak istediklerinde satıcılar işlem yapmadıklarını söylüyor.

Çeyrek ve gram fiyatlarında korkulan oldu! Kuyumcular mecbur kaldı artık yapılmıyor

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön