28 / 03 / 2024

CHP ve İyi Parti Kanal İstanbul güzergahından arazi mi satıyor?

CHP ve İyi Parti Kanal İstanbul güzergahından arazi mi satıyor?

Çılgın proje, mega proje gibi isimlerle adlandırılan Kanal İstanbul'un güzergahında bulunan arsaları CHP ve İyi Parti gruplarının sattığı iddia ediliyor...



Kanal İstanbul projesi güzergahındaki arsalar fiyatlarıyla ve sahipleriyle gündemdeydi. Yeni Şafak gazetesinden Taha Hüseyin Karagöz'ün haberine göre, Kanal İstanbul güzergahındaki arsaların emlakçılığını Millet İttifakı partileri üstleniyor.

Türkiye'nin mega projelerinden Kanal İstanbul'a, Millet İttifakı'nı oluşturan CHP ve İyi Parti karşı duruş sergiliyor. Ancak aynı CHP ve İYİ Parti'nin Arnavutköy ilçe başkanları, proje üzerindeki arazilerin emlakçılığını üstleniyor. Kanal İstanbul güzergahında topladıkları arsalar üzerinden yüksek miktarda kar ediyorlar.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü (3. Köprü), Marmaray, Avrasya Tüneli ve İstanbul Havaliman'un gündeminde yeni bir tartışma var.

Millet ittifakı Kanal İstanbul'a karşı

Mega proje Kanal İstanbul'un ihale sürecine girmesiyle, Millet İttifakı'nı oluşturan CHP ve İYİ Parti harekete geçti.

Mega projeye karşı kampanya başlatıldı

İttifak üyesi her bir parti, mega projeye karşı kampanya yürütürken İstanbul Büyühşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da karşı kampanyalarda öne çıkan isimlerin arasında yer alıyor.
 
İBB tarafından düzenlenen Kanal İstanbul Çalıştayı'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mega projeyi sert bir dille eleştirdi.

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu: Bir rant projesidir

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul'la ilgili “Kanal İstanbul devlet projesi değil, Erdoğan’ın rant projesidir” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane'deki başkanlık binasında basın toplantısı düzenledi ve mega proje Kanal İstanbul'la ilgili 'rant' iddialarını ortaya attı.

İBB Başkanı İmamoğlu, "Bu proje ciddi anlamda bir rant projesidir" dedi. Millet İttifakı'nın diğer üyeleri de, mega projeye karşı olduklarını belirtti.

Projenin emlakçıları CHP, İYİ Parti ve HDP'nin ilçe başkanları

Oysa Kanal İstanbul projesi güzergahında yer alan arazilerin emlakçılığını CHP, İYİ Parti ve HDP'nin Arnavutköy ilçe başkanları gerçekleştiriyor. CHP'den genel merkez, teşkilat ve milletvekili düzeyinde birçok isim de proje bölgesinden arazi aldı.

Kanal İstanbul güzergahındaki arsaların değerleri gün geçtikçe artıyor.

CHP'li Tuncel pek çok CHP'li isme arazi konusunda aracılık yaptı

CHP Arnavutköy İlçe Başkanı Ruhi Tuncel, 'Ruhi Tuncel Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı' isimli şirketin sahibi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Arnavutköy'e gerçekleştirdiği 'Kanal İstanbul' ziyaretinde, CHP Arnavutköy İlçe Başkanı Ruhi Tuncel de vardı.

Tuncel'in, Kanal İstanbul'a birkaç kilometre uzaklıkta yer alan Dursunköy'de arsaları bulunuyor. Aynı zamanda CHP'nin üst düzey pek çok ismine, bölgeden arazi satın almaları için de aracılık yaptı.

Ruhi Tuncel'in şirketinin internet sayfasına erişim sağlanamıyor. Firmanın konumunu belirten sosyal medya sayfası ise aktif olarak kullanılıyor.

HDP'li Aras 'Kanal İstanbul' vurgusuyla arazi satıyor

HDP Arnavutköy İlçe Başkanı Mustafa Aras, Kanal İstanbul güzergahında hem arsa hem de konut satışı gerçekleştiriyor.

Aras'ın ilanlarında "Yapılacak Kanal İstanbul'a yakın" ve "Kanal İstanbul'a zirvede" ifadeleri yer alıyor..

HDP'li Kahrıman Kanal İstanbul'u kapak fotoğrafı yaptı

HDP'nin Arnavutköy belediye başkan adayı ve eski ilçe başkanı Yavuz Kahrıman, 'CNS Emlak ve Danışmanlık' şirketinin sahibi.

Yavuz Kahrıman'ın şirketinin sosyal medya profilinde, Kanal İstanbul'a ait görseller bulunuyor.

Kahrıman'ın şirketine ait sosyal medya sayfasının kapak fotoğrafında Kanal İstanbul görseli görülüyor. Şirketin portföyündeki 'Kanal İstanbul' manzaralı arsanın bedeli 3 milyon lira olarak belirlenmiş.

İYİ Partili Aktürk Kanal İstanbul görseliyle satış yapıyor

'Aktürk Gayrimenkul' isimli şirketin sahibi ise İYİ Parti Arnavutköy İlçe Başkanı Tuncay Aktürk.

Firmanın internet sitesinde birçok arsa ilanının yanı sıra, Kanal İstanbul'un bölgeye yapacağı değerlenme etkisine dair de çok fazla haber bulunuyor.

Öte yandan şirketin görselinde Kanal İstanbul fotoğraflarının bulunması dikkat çekiyor.

Kanal İstanbul çok makul ve yapılabilir bir proje!

Kanal İstanbul’a talip olan şirket gerçekten ‘Amerikan devi’ mi?


Geri Dön