23 / 04 / 2024

CHP ve İYİ Parti'den Kanal İstanbul'a tepki!

CHP ve İYİ Parti'den Kanal İstanbul'a tepki!

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ile İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. işte o açıklamalar...



CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ile İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan son zamanlarda sık sık gündeme gelen Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı. “Kanal İstanbul kâğıt üstünde bir hayal ve ümitti ama bugün Allah'a şükür gerçekleşen bir proje oldu.”

Dünya'da yer alan habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan, sosyal medyada gündem olan "Go Smart" adlı bir şirketin Arapça şekilde yayınladığı video ile açıklamalar yaptı. Özkan “Bizler 'Minik serçe, balıkçı, kar' diye oyalanırken, Türkiye parsel parsel pazarlanıyor. Kanal İstanbul çevresine kurulacak olan Yenişehir, Araplara böyle müjdeyle sunuluyor. Satıcı “Şükürler olsun aylardır beklediğimiz karar çıktı' diyor.” şeklinde konuştu.

CHP ve İYİ Parti den Kanal İstanbul a tepki!

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu da çılgın proje olarak bilinen proje ilgili olarak şunları dile getirdi: "Kanal İstanbul denilen ihanet projesiyle topraklarımız yabancılara yok fiyatına peşkeş çekilecek… Ve şimdiden yağma kampanyası başlamış… Doğamızı mahvetme pahasına topraklarımıza göz dikenler… Size verilen sözler hukukumuza aykırı… Biz topraklarımızı kimseye yağmalatmayız…" 

Aykut Erdoğdu ve İbrahim Özkan'ın paylaşımlarındaki videoda, “Kanal İstanbul kâğıt üstünde bir hayal ve ümitti ama bugün Allah'a şükür gerçekleşen bir proje oldu.” şeklinde konuşan şirket yetkilisi şunları dile getiriyor: "Bugün Allah'a şükürler olsun ki bir yıl kadar uzun bir süre beklediğimiz kararı konuşacağız. Elimizdeki kararda görüldüğü üzere 1.,2., ve 3. Etap Yenişehir düzenlemesine girmesi, İstanbul ili genişletmesi, kısacası Kanal İstanbul kâğıt üstünde bir hayal ve ümitti ama bugün Allah'a şükür gerçekleşen bir proje oldu. Karar 17 Ocak 2022 tarihinde çıkmıştır. Gördüğünüz üzere bu karar 30 gün sonra tüm sosyal medya ve belediye arazi müdürlüğü sistemlerinde yayımlanacaktır. Bu karar kısaca Yenişehir'in hayata geçtiğini anlatıyor."

Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'da neler değişecek?

Kanal İstanbul güzergahında kimlerin konutu var?


Geri Dön