20 / 04 / 2024

CHP'den 'Doğa Koleji' açıklaması!

CHP'den 'Doğa Koleji' açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Doğa Koleji hakkında "Velilerin, öğrencilerin toplanan paraları betona yatırıldı. Bugün bizim çocuklarımız, eğitim alamayacak duruma geldi'' diye konuştu.



CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, bir süre önce maddi sıkıntı yaşadığı söylenen Doğa Koleji'nin Eryaman'daki şubesini ziyaret edip, okul yöneticileri, öğretmenler ve velilerle bir araya geldi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, okul önünde yaptığı basın açıklamasında, 2002 yılında kurulan kolejin 2016'da bir inşaat şirketine devredildiğini sözlerine ekleyen Kaya, öğrenci velilerinin verdiği paranın inşaata verildiği söylendi.

CHP den Doğa Koleji açıklaması! 

Öğrencilerin kolejde yaşanan sorunları hakkında konuşan Kaya, "Bir haftadır devam eden öğretmenlerin ve öğrenci velilerinin feryadı Türkiye'nin gündeminde. Ancak bu durum parlamentoda dillendirilmiyor. Velilerimizin çığlığı, çocuklarımızın gelecek kaygısıdır. Öğretmenlerimizin çığlığı, üç kuruşluk maaş için değildir, öğrencilerinin gelecek kaygısıdır. 82 bin öğrenci, 13 bin 500 çalışan ve yaklaşık 500 bin aileyi ilgilendiren bir kurum, ne yazık ki çökertiliyor." açıklamasında bulundu.

Kolej yöneticileri ve öğretmenlerinin aylardır maaş alamadıklarını söyleyen Kaya, "Maarif Vakfı, FETÖ'nün okullarını almaktan vazgeçsin. Gelsin bu okulla bu çocuklara sahip çıksın." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un "özel okul açanlara teminat yatırma koşulu getirilsin" açıklamasına destek veren Kaya, yasanın TBMM'ye gelmesi durumunda, parti olarak da destekleyeceklerini belirtti.

CHP Mersin Milletvekilli Ali Mahir Başarır da öğrenci velilerine ve öğretmenlere geçmiş olsun dileklerinde bulunarak "Velilerin, öğrencilerin toplanan paraları betona yatırıldı. Bugün bizim çocuklarımız, eğitim alamayacak duruma geldi." şeklinde konuşuldu.

Ne olacak bu Doğa Koleji'nin hali?

Doğa Koleji'nden devir açıklaması!


Geri Dön