25 / 04 / 2024

ÇİB Başkan Yardımcısı Dalbeler: Çelik sektörü karanlığa doğru ilerliyor!

ÇİB Başkan Yardımcısı Dalbeler: Çelik sektörü karanlığa doğru ilerliyor!

Türk sanayicileri, enerji maliyetlerindeki yükselişlerin çimento, çelik, alüminyum ve seramik sektörü üzerindeki etkilerini yorumladı.



Yücelik: "Bugün 1 litre su 1 kilo çimentodan pahalı!"

Türkiye Çimento Sanayicileri Birliği Başkanı Fatih Yücelik, Çimento’nun ana girdisi olan enerjide son aylarda sektör genelinde “görülmemiş bir artışın” olduğunu belirtti. Enerji krizine rağmen Türkiye’de neredeyse dünyanın en ucuz çimentosunu sattıklarını söyleyen Yücelik, “Bugün 1 litre su 1 kilo çimentodan daha pahalı. Ağustos 2022’de geçen senenin aynı dönemine göre, TL bazında elektrik fiyatında yüzde 321, ithal kömür fiyatında yüzde 496, yerli kömür bazında yüzde 168, petrokokta ise yüzde 291’lik bir yükseliş oldu. Son 1,5 senede sanayide kullanılan doğalgaza gelen yüzde 998’lik zammı ve elektrik üretiminde kullanılan doğalgaza gelen yüzde 1330’luk zammı da hesaba kattığımızda sanayiciler olarak bu ortamda üretim yapmaya gayret gösteriyoruz.” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön