26 / 04 / 2024

Çiftçiden alınan süte gelen zamlardan sonra yem fiyatlarına da zam geldi! 14 Mayıs yem çuvalı fiyat listesi

Çiftçiden alınan süte gelen zamlardan sonra yem fiyatlarına da zam geldi! 14 Mayıs yem çuvalı fiyat listesi

Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt litre fiyatına zam yaparak litresini 7 lira 50 kuruş olarak belirledi. Mart, nisan ve mayıs aylarında verilen 1 liralık destekleme primi tekrar 20 kuruşa indirdi. 15 mayıs'ta geçerli olacak yeni tarifenin hemen ardından yem fiyatlarına da zam geldi.



Ulusal Süt Konseyi 6,70 TL olan çiğ süt fiyatının 15 Mayıs'tan sonra 7.50 TL’ye olacağını açıkladı. Konsey 1 liralık prim desteğini 1 Mayıs'tan geçerli olmak üzere 20 kuruşa düşürdü. Çiğ süte gelen zamlar henüz yürürlüğe bile girmeden yem çuvalı fiyatlarına da zam geldi.

Süt üreticileri için önemli kalemlerden olan yem fiyatlarına zam yapılması üreticilerin  moralini şimdiden bozmaya yetti.

Ulusal Süt Konseyi çiğ süt fiyatlarına yapılan zamla ilgili şu iaçıklamayı yapmıştı:

18.03.2022 tarihinde 1 Nisan 2022’den itibaren geçerli olmak üzere  kalite esaslı soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatı 5,70 TL/Litre olarak belirlenmişti.

15 Mayıs 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatı (çiğ süt destek primi hariç) 7,50 TL/Litre olarak belirlenmiştir.

Çiğ süt üretim maliyetinde önemli bir değişiklik olduğunda önümüzdeki süreçte piyasa şartlarına göre tekrar değerlendirme yapılacaktır.

Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde 1 Mayıs 2022’den itibaren geçerli olacak Çiğ Süt Priminin litre başına 0,20 TL olacağı bilgisi edinilmiştir.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön