26 / 04 / 2024

Çiftçiler bu yıl tarladan çok umutlu! Yetkili isim, makarnayla ilgili çok güzel haberi verdi

 Çiftçiler bu yıl tarladan çok umutlu! Yetkili isim, makarnayla ilgili çok güzel haberi verdi

Türkiye'de son dönemde fiyatı artan ürünler arasında yer alan hububat ve buğday ürünleriyle ilgili güzel haber geldi. İhracatçıları Birliği Başkanı Nihat Uysallı, çiftinin yüksek rekolte beklediğini ve makarna fiyatlarında artış olmayacağını tahmin ettiklerini söyledi.



"PANİK HAVASINI DOĞRU BULMUYORUZ"

Sektörün ihracatına yönelik de değerlendirmede bulunan Uysallı, hububat piyasalarında ufak tefek istisnalar dışında ihracat tedbirlerini gerektirecek "panik havasını" doğru bulmadıklarını dile getirdi. Uysallı, "Bize göre ihracatta tedbir alacak hiçbir problem yok. Zaman zaman sahada oluşan görüntülerden etkilenerek ihracat yasaklamaları oluyor." değerlendirmesinde bulundu. 

"MALİYET BÖYLE KALIRSA ZAM YAPILMAZ"

"Türkiye'deki üreticiler, özellikle ramazan döneminde insanların ihtiyaçlarını önceleyecek kadar alışkanlıkları ve gelenekleri olan bir grup. Elbette enflasyonist ortamda zaman zaman küçük fiyat ayarlamaları olabilir ama ben insanların çok rahatsız olacağı bir fiyat artışı beklemiyorum. Ramazan ayında hububat ve bakliyat ürünlerinde bir fiyat artışı kesinlikle beklemiyorum. Eğer maliyetler bu düzeyde kalırsa, hububat ve bakliyat üreticilerinin zam yapacağını düşünmüyorum."

Kaynak: AA

TMO'da ayçiçek yağı 129, fasulye kg 12,20 TL! İşte 3 Nisan 2022 TMO fiyat listesi...

Ayçiçek yağından sonra bir büyük zam da bu ürüne gelecek! Vatandaş şimdiden stok yapmaya başladı

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön