25 / 04 / 2024

Çiftçiler bu yıl tarladan çok umutlu! Yetkili isim, makarnayla ilgili çok güzel haberi verdi

 Çiftçiler bu yıl tarladan çok umutlu! Yetkili isim, makarnayla ilgili çok güzel haberi verdi

Türkiye'de son dönemde fiyatı artan ürünler arasında yer alan hububat ve buğday ürünleriyle ilgili güzel haber geldi. İhracatçıları Birliği Başkanı Nihat Uysallı, çiftinin yüksek rekolte beklediğini ve makarna fiyatlarında artış olmayacağını tahmin ettiklerini söyledi.



"ŞU ANDA SAĞLIKLI BİR DENGE VAR"

Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) aylardır sistemi sübvanse ederek sanayiciye uygun fiyatlı un verdiğine değinen Uysallı, TMO'nun son yaptığı artışa rağmen fiyatlarının halen piyasanın çok altında olduğunu kaydetti. Uysallı, "Piyasadaki reel fiyat ile TMO'nun açıkladığı fiyat hala fırıncı ve un sanayicisi lehine. Ben piyasanın TMO zammından hareketle zam yapacağını düşünmüyorum. Piyasada ramazan öncesi sağlıklı bir denge var." diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön