26 / 04 / 2024

Emtia Uzmanı açıkladı: ‘Ne altın ne dolar... Bu yılın sürprizini bu yatırım aracı yapacak!’

Emtia Uzmanı açıkladı: ‘Ne altın ne dolar... Bu yılın sürprizini bu yatırım aracı yapacak!’

Emtia uzmanı Haluk İzzet Mutlu, bu yılın banko emtia ürünlerini sıralayıp, gümüşe göz kırptı: “Altın kötü olmaz. Fakat ne kadar iyi olur onu bilemeyiz. Lityum, rodyum ve nikel, önümüzdeki bir senenin gözdeleri. İki kriter gerçekleşirse gümüş kazanç ürünü olabilir.”



Emtia piyasasında önceki hafta düşüş eğilimi devam etti. Amerika’daki borç limiti krizi, ABD Merkez Bankası’na (Fed) yönelik belirsizlikler ve resesyon tedirginlikleriyle emtia piyasasında süren satış baskısının önüne geçilemedi. Altının onsu önceki haftayı yüzde 1.5 değer kaybıyla bin 947 dolardan kapattı.

 Emtia Uzmanı açıkladı: ‘Ne altın ne dolar... Bu yılın sürprizini bu yatırım aracı yapacak!’

Dünya gazetesinin haberine göre, gümüş yüzde 2.3 oranında, paladyum yüzde 5.6 oranında ve platin ise yüzde 3.7 oranında değer kaybetti. Asya’da yükselen resesyon tedirginlikleri de bakır fiyatlarını negatif etkiledi; bakırın libresi, haftayı yüzde 1.5 düşüle 3.66 dolardan kapattı. Kurşun yüzde 0.4 oranında, alüminyum yüzde 0.9 oranında, nikel yüzde 1 oranında ve çinko yüzde 6.7 oranında azalış kaydetti.

Özellikle altında meydana gelen ve daha da yaşanacağına ilişkin artış ve iniş iddialarını Emtia Uzmanı Haluk İzzet Mutlu yanıtladı. Altın için “Bu yıl kötü olmaz” diyen Mutlu, yılın banko kazandıranlarını sıraladı. Daha sonra, yılın sürpriz emtiasını açıkladı:

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön