25 / 04 / 2024

Çiftçilere 500 bin lira faizsiz kredi! Hemen hesaba yatıyor işsizlere veriliyor

Çiftçilere 500 bin lira faizsiz kredi! Hemen hesaba yatıyor işsizlere veriliyor

Türkiye'de artan gıda fiyatları nedeniyle tarımsal üretime destek ve teşvik daha bir önem kazandı. Eğer siz de 18 yaşından büyük ve herhangi bir işyerinde sigortalı çalışan değilseniz kendi işinizi kurabilirsiniz. Genç çiftçi adaylarına teşvik paketi açıklandı.



Tarımsal üretimin artan maliyetler nedeniyle düşüş yaşaması devleti harekete geçirdi. Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz hizmet sektöründe daralmalara neden oldu. Geçtiğimiz yıla göre kapanan şirket sayısı yüzde 4,5 kapanan kooperatif sayısı ise 691,7 arttı. 

Kapanan işyerleri nedeniyle nedeniyle binlerce insan işsiz kaldı. Hükümet hem işsizliği azaltmak hem de tarımsal üretimi artırmak için genç işgücünü kapsayan destek paketini hayata geçirdi. 18-41 yaş aralığında olan ve besicilik, arıcılık, et tavuğu üretimi, sebze meyve üreticiliği, sera işletmeciliği, hububat ekimi alanlarına yönelmek isteyen genç çiftçi adaylarına 500 bin liralık faizsiz 2 yıl sonra geri ödemeli teşvik paketi verilecek.

Peki başvurular nereye ve ne zaman yapılacak? İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön