25 / 04 / 2024

Çiftçilere şok haber! Buğday fiyatları yüzde 218 zamlandı! 

Çiftçilere şok haber! Buğday fiyatları yüzde 218 zamlandı! 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, TİGEM’in sertifikalı tohumluk satış fiyatlarını duyurdu. Makarnalık buğday tohumluğunun fiyatı 2022'de yüzde 218 yükselerek 10.5 Türk Lirası oldu. Peki buğday fiyatları hangi borsada ne kadar oldu? Hangi borsada buğday fiyatı kaç Türk Lirası?



Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Polatlı Tarım İşletmesi Müdürlüğünde gerçekleştirilen TİGEM Geleneksel 70'inci Hasat Bayramı töreninde biçerdöverle hasat gerçekleştirdi. Kirişci, buğday üretiminin 19-22,6 milyon ton aralığında seyrettiğine dikkat çekerek, "Yurt içi talebi karşılamada küresel krizlerden etkilenmeyecek bir noktada olduğumuzu birlikte görüyoruz" diye konuştu.

Çiftçilere şok haber! Buğday fiyatları yüzde 218 zamlandı!  

Kirişci, hububat üretiminin 18 yılda yüzde 20, son 3 yıllık dönemde ise yüzde 8 artarak 37 milyon tona ulaştığının altını çizerek, "Buğday üretimimiz 19-22,6 milyon ton aralığında seyretmekte. Yurt içi talebi karşılamada küresel krizlerden etkilenmeyecek bir noktada olduğumuzu birlikte görüyoruz. Dünyadaki buğday üretiminde ise 2021 itibarıyla 10'uncu sıradayız" açıklamasında bulundu. 

Çiftçiler ise son dakika buğday fiyatlarını merak ediyor. Milyonlarca çiftçi, hangi borsada buğdayın kaç lira olduğunu araştırıyor. 

Çiftçilere şok haber! Buğday fiyatları yüzde 218 zamlandı! 

Buğday fiyatları yüzde 200 zamlandı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, buğday üretiminin 19-22,6 milyon ton aralığında seyrettiğine dikkat çekti ve çiftçinin yeni ekiliş sezonu için satın alacağı TİGEM’in sertifikalı tohumluk satış fiyatlarını duyurdu. 

Dünya'da yer alan habere göre; Bakan Kirişçi'nin konuyla ilgili açıklamasına göre, geçtiğimiz sene kilogram fiyatı 3.5 lira olan makarnalık buğday tohumluğunun fiyatı 2022'de yüzde 218 yükselerek 10.5 Türk Lirası oldu. 

Ekmeklik buğday tohumluğunun kilogram fiyatı da geçtiğimiz seneye göre yüzde 200 yükselerek 3.3 liradan 10.5 liraya çıktı. 

TİGEM’in sertifikalı tohumluk satış fiyatları arasında geçtiğimiz sene 3.25 lira olan Tritikale de yüzde 192 artarak 9.5 liraya yükseldi. Geçtiğimiz sene kilogram fiyatı 3.25 lira olan arpa tohumluğu ise yüzde 177 arttı ve 9 liraya yükseldi.

Peki buğday fiyatları hangi borsada ne kadar oldu? Hangi borsada buğday fiyatı kaç Türk Lirası? İşte 30 Temmuz 2022 son dakika arpa, buğday ve mısır TMO, Polatlı ve Edirne Ticaret Borsası fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön