23 / 04 / 2024

Çiftçiye 2 bin 500 liralık ödeme Ziraat Bankası hesabına yatırılacak! Süre uzatıldı

Çiftçiye 2 bin 500 liralık ödeme Ziraat Bankası hesabına yatırılacak! Süre uzatıldı

Et ve Süt Kurumu'nun (ESK), Ramazan ayı boyunca kesimi ve satışı yapılan veya yaptırılan sığır başına yetiştiriciye ödediği 2 bin 500 lira destek primlerinin süresi uzatıldı. Kurum desteği yıl sonuna kadar yapma kararı aldı.



Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından et piyasasını düzenlemek için Ramazan ayında kesimi ve satımı yapılan/yaptırılan her bir baş sığır başına besiciye verilen 2 bin 500 TL'lik destek 31 Aralık tarihine kadar uzatıldı.

Et Piyasasının Düzenlenmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre, Ramazan ayını kapsayan 2 Nisan-1 Mayıs dönemine yönelik destekleme uygulamasında değişikliğe gidildi.

Düzenlemedeki "2022 yılı Ramazan ayı için" ibaresi kaldırıldı. Bu düzenlemeyle 2 Nisan'dan itibaren geçerli düzenlemeyle destekleme uygulaması 31 Aralık tarihine kadar uzatıldı. ESK, yetiştiricilere sığır başına 2 bin 500 lira destek sağlıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön