25 / 04 / 2024

Çiğ süt desteğinde önemli duyuru! Prim desteklerinin ödeneceği tarih açıklandı

Çiğ süt desteğinde önemli duyuru! Prim desteklerinin ödeneceği tarih açıklandı

Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, çiğ süt prim desteği bekleyen çiftçilerle alakalı bir ilan yayınladı.   Ekim, Kasım ve Aralık ayları için geçerli olmak üzere çiğ süt destekleme icmallerinin  21 Şubat’ta askıya çıkarılacağını söyledi.



Çiğ süt içmenin riskleri nelerdir?

Çiğ süt, zararlı bakterileri öldürmek için pastörize edilmemiş süttür. Çiğ süt, sizi çok hasta edebilecek zararlı mikroplarla kirlenmiş olabilir.  Aslında çiğ süt en riskli besinlerden biridir.

Çiğ sütten hastalanan kişilerde günlerce ishal, mide krampları ve kusma olabilir. Bazı insanlar aşağıdakiler dahil olmak üzere ciddi ve hatta yaşamı tehdit eden hastalıklar geliştirebilir:


Çiğ süt içmekten hastalanma riski en yüksek olan kimdir?

Şiddetli gıda kaynaklı hastalık riski taşıyan kişiler, 65 yaş ve üstü yetişkinler, 5 yaşından küçük çocuklar ve 
zayıflamış bağışıklık sistemi olan kişilerdir. Ancak her yaştan sağlıklı insan, zararlı mikroplarla kirlenmiş çiğ süt içtikten sonra çok hastalanabilir.

Çiğ süt desteğinde önemli duyuru! Prim desteklerinin ödeneceği tarih açıklandı

Çiğ süt içmek bana veya aileme zarar verir mi?

Evet. Çiğ süt ve yumuşak peynir, dondurma ve yoğurt gibi çiğ sütten yapılan ürünler, ciddi hastalıklara, hastaneye
 yatışa veya ölüme neden olabilecek mikroplarla kontamine olabilir. Her zaman pastörize süt ve onunla yapılan ürünleri tercih ederek, sağlığınız ve ailenizin sağlığı için en doğru kararı verin. Siz veya aile üyeniz çiğ süt tükettiyseniz ve hastalanırsanız derhal tıbbi yardım alın.

Pastörizasyon nedir ve pastörize süt nedir?

Pastörizasyon, sütün zararlı mikropları öldürmek için yeterince uzun süre yeterince yüksek bir sıcaklığa ısıtılması işlemidir.  Pastörize süt bu süreçten geçmiş süttür.

Yıllık hedefi tutmayınca ekonomi onu da vurdu! teknoloji devi 3.900 kişiyi işten çıkarıyor

 Kapı kapı iş aramayın! En az 9000 TL maaşla işe başlayabilirsiniz! İşte detaylar...

VESTEL Statik Buzdolabı en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 27 Ocak 2023 fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön