26 / 04 / 2024

Tarım ve Orman Bakanlığı açıkladı! Çiğ süt desteği kimlere ödenecek?

Tarım ve Orman Bakanlığı açıkladı! Çiğ süt desteği kimlere ödenecek?

Çiğ süt desteği  bütçede hayvancılığın desteklenmesine ait pay edilen ödenekten ödenecek. Bakanlıkça lazım gelen ücretin aktarılmasını takiben banka vesilesi ile ödenecek.



Tarım ve Orman Bakanlığı, çiğ süt destek ödemelerine ait usul ve esasları tespit etti.

Bakanlığın, Çiğ Süt Desteği ve Süt Piyasasının Düzenlenmesi Uygulama Tebliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak 1 Ocak’tan geçerli olmak kaydıyla yürürlüğe girdi.

Tebliğle, Cumhurbaşkanı Kararı ile sisteme giren 2023-2024 senelerinde Yapılacak Çiğ Süt Desteği ve Süt Piyasasının tertip edilmesine ait Karar’da yer alan destek ödemelerine
 ait usul ve esaslar belirlendi.

GEREKLİ KAYNAK BÜTÇEDEKİ ÖDENEKTEN KARŞILANACAK

Buna göre, çiğ süt desteği ve süt piyasasının tertiplenmesi için gerekli kaynak, bütçede hayvancılığın desteklenmesi için ayrılan ödenekten karşılanacak. Bakanlıkça gerekli ücretin aktarılmasını takiben banka vesilesi ile ödenecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı açıkladı! Çiğ süt desteği kimlere ödenecek?

Çiğ süt desteklemesi, imal etiği çiğ sütü, süt işleme tesislerine, fatura/e-fatura/e-arşiv fatura/müstahsil makbuzu/e-müstahsil makbuzu karşılığında kendisi, üretici veya yetiştirici örgütü veya bunların yüzde 50’nin üstüned paya sahip oldukları iş birlikleri aracılığı ile satan ve Bakanlık Süt Kayıt Sistemi (BSKS) veri tabanına aylık 
olarak kaydettiren bir üretici-yetiştirici birliğine abone olan yetiştiricilere verilecek.

Üretmiş olduğu çiğ sütü, süt piyasasının tertiplenmesi uygulaması bağlamında, üretici örgütleri vasıtası ile süte çevirterek Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğüne satan üreticiler de desteklemeden faydalanacak. Desteklemede, 1 kilogram süt ürünü eşdeğeri süt miktarı temel alınacak.

 


Geri Dön