25 / 04 / 2024

Çiğ sütte prim desteği 2.5 katına çıkıyor! Çiğ süt destekleri kaç lira?

Çiğ sütte prim desteği 2.5 katına çıkıyor! Çiğ süt destekleri kaç lira?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 255 bin üreticiye yönelik, 1 milyon 312 bin ton çiğ süt için destek ödemelerinin bugün itibarıyla hesaplara yatırıldığını duyurdu. Peki çiğ süt için kaç lira destek ödemesi yapılıyor? İşte ayrıntılar...



Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Kars'taki Türkiye'nin ilk peynir müzesinin açılışında gerçekleştirdiği açıklamasında, atıl haldeki tarihi Süvari Tabya Binası'nın restore edilerek peynir müzesine dönüştürüldüğüne dikkat çekti. Tarım ve Orman Bakanlığı görevine geldiği günden bu yana stratejik ürünlerin öneminin altını çizdiğini belirten Bakan Kirişci, pancarla ilgili alım fiyatlarını duyurduklarına, şekerin stratejik olduğuna, süt ve süt ürelerinin de o kadar stratejik öneme sahip olduğuna dikkat çekti. 

Çiğ sütte prim desteği 2.5 katına çıkıyor! Çiğ süt destekleri kaç lira?

Türkiye'nin süt üretimi ile ilgili istatistiklerine de değinen Vahit Kirişci, "Ülkemiz FAO verilerine göre süt üretiminde 9'uncu, Avrupa Birliği ülkeleri arasında ise Almanya ve Fransa'dan sonra 3'üncü sırada yer almaktadır. Ülkemiz, süt üretiminde kendine yeterli konumdadır. Kişi başına düşen süt üretimi 274 litredir. 2021 yılı süt üretimi ise 23,2 milyon tondur" şeklinde konuştu. Süt üretiminin son 10 senede yüzde 54 yükseldiğini de dile getiren Kirişci, Kars'ta son 20 yılda tarımsal destek ve yatırımları 10 kat artırdıklarının altını çizdi. 

Peki çiğ süt için kaç lira destek ödemesi yapılıyor? İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön