18 / 04 / 2024

Çiğli Atıksu Tesisleri'nin kapasitesi artırılıyor!

Çiğli Atıksu Tesisleri'nin kapasitesi artırılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi"nin kapasitesini yüzde 36 oranında artıracak 4. Faz ünitelerinin temelini attı. Törende konuşan Başkan Kocaoğlu. farklı konularda çok önemli mesajlar verdi.




İzmir Büyükşehir Belediyesi, 'Yüzülebilir Körfez' hedefine ulaşmak için önemli bir çevre yatırımını daha hayata geçirmek için düğmeye bastı. Türkiye'nin en büyük ileri biyolojik atık su arıtma tesisi olan Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi'nin kapasitesini yüzde 36 oranında artıracak ve 88.4 milyon liraya inal olacak 4. 

Faz ünitelerinin temeli törenle atıldı. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, açılış konuşmasında kent gündemindeki önemli konulara değindi. 

Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş'ın bölgedeki kokunun kaynağının AOSB içindeki bir fabrika olduğunu açıklamasını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, "Arıtmanın Karşıyaka ve Çiğli'ye koku yaydığı, hele hele çamur çürütme ve kurutma tesisinden sonra bu kokunun arttığı söylemlerine Sayın Uğurtaş açıklık getirerek. İzmir'in sanayicisinin.  İzmir'in OSB'lerinin. izmir insanının farklılığını bir kez daha gün ışığına çıkarttı. Uğurtaş, dedi ki. 'Bu koku Büyükşehir'in arıtmasından değil, bir fabrikada hammmade olarak kullanılan bir mamiilden kaynaklanıyor. 

Bizim OSB'mizde bu maddenin kullanılması yasaktır' Ben, tüm İzmirli hemşehrilerimiz adına Sayın Uğurtaş'a bu duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum" dedi. 



Anayurt


Geri Dön