26 / 04 / 2024

Çiğli Belediyesi'nde kentsel dönüşüm tartışıldı!

Çiğli Belediyesi'nde kentsel dönüşüm tartışıldı!

Çiğli Belediyesi eylül ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Meclis toplantısına grup toplantısı uzun sürdüğü için geç katılan CHP grubuna, AK Parti grubu tepki gösterdi.



Çiğli Belediyesi eylül ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Meclis toplantısına grup toplantısı uzun sürdüğü için geç katılan CHP grubuna, AK Parti grubu tepki gösterdi.


Çiğli Belediyesi eylül ayı meclis I toplantısı yapıldı. Geçtiğimiz V^/ay gerçekleştirilen meclis toplarmsından önce yapılan grup toplantısında Başkan Hasan Arslan ile CHP'li Belediye Meclis Üyesi Süleyman Karadağ arasında yaşanan tartışma, bu ayki CHP gnıp toplantısının yine gündemindeydi. Geç başlayan meclis toplantısında CHP grup toplantısının uzamasının nedeninin ise Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ile Belediye Meclis Üyesi Süleyman Karadağ arasında yaşanan gerginliğin grup toplantısında da devam etmesi gösterildi. 

Başkan Arslan toplantıda Süleyman Karadağ'dan geçen ay yaşananlar nedeniyle özür dilerken şikayetinden vazgeçmesi talebinden bulundu. 

Arslan, "Tatsız olaylar yaşadık. 

Konu farklı yerlere gitti. Bu durumu kapatalım ve işimize bakalım" dedi. Bunun üzerine Karadağ şikayetinden vazgeçmeyeceğini söyledi. Başkan Arslan'ı yalancı şahitlikle suçlayan Karadağ, istifa resti çekti. 


GEÇ KALMA MEVZUSU 


Meclisin yaklaşık 1 saat geç başlaması üzerine AK Parti grubu, Başkan Hasan Arslan'a tepki gösterdi. AK Parti grubundan söz alarak konuşan MecÇiğli Belediye meclisinin geç başlaması, tartışma konusu oldu. 

lis Üyesi Atilla Atlı, meclisin bu kadar geç başlamasını kendilerine yapılan yanlış olarak değerlendirdiklerini belirterek, "Bize dense ki meclis 19.00'da başlayacak. Biz de meclise 19.00'da geliriz. Ama bize bu konuda bilgi verilmedi. 

Uzun süre burada meclisin başlamasını beklemek durumunda kaldık. Bir daha böyle bir şey yaşanırsa meclisi terk etmek durumunda kalacağız" diyerek tepki gösterdi. 

Başkan Arslan da ellerinde olmayan nedenlerden dolayı toplantının biraz uzadığın belirterek, bir daha bu durumun olmaması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. 


KENTSEL DÖNÜŞÜM TARTIŞMA KONUSU OLDU 

Ayrıca, Çiğli'nin bazı mahallelerinde yapılması planlanan kentsel dönüşüm ile ilgili AK Parti grubu ve Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan arasında planlamaya alınması hususunda ne kadar süre geçtiği konusunda tanışma yaşandı. AK Parti grubu konunun 15 aydır meclis gündeminde olduğunu iddia ederken. Başkan Arslan bu kadar sürenin geçmediğini söyledi. 

Kentsel dönüşüm konusunda Başkan Arslan'ı eleştiren AK Parti grubu başkandan daha iyi proje beklediklerini söyleyerek. 

kentsel dönüşüm konusunun Başkan Arslan tarafından yeterince önemsenmediğini belirtti .


İlk Ses


Geri Dön