24 / 04 / 2024

Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi 19 Ekim'de açılacak!

Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi 19 Ekim'de açılacak!

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı "Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi" Pazartesi günü Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından açılacak.



İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı "Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi" Pazartesi günü Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından açılacak.  İzmir  Tabip Odası Başkanı Dr. Suat Kaptaner'in dün yaptığı basın toplantısında, tamamlanmadığı halde seçim için açılışının yapılacağını, personeli olmadığı için başka hastanelerden doktorların törene katılmalarının istendiği iddialarının ardından İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği yazılı açıklamayla Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni tanıttı.


Açıklamada yeni hastanenin nitelikli yatakları, özellikli prematüre, yeni doğan, koroner yoğun bakım üniteleri ile bölgedeki diğer hastanelerin yükünü hafifleteceği bildirildi. Açıklamada şu bilgiler verildi; "Hastanemiz; Doğum Kliniği'nde yer alan tek kişilik SDL (sancı, doğum, loğusa) odaları, 3. Seviye Acil Servis Hizmetleri, kendine ait yoğun bakımı ve ameliyathanesi olan Yanık Merkezi, üst düzey görüntüleme ve laboratuvar hizmetleri ile yeni nesil kaliteli sağlık hizmetinin önünü açıyor. Tüm kalite standartlarını karşılaması beklenen hastanemizde 17 blok asansör, 6 yürüyen merpen, merkezi ısıtma ve soğutma sistemleri ve helipet alanı yer alıyor.


Hastanemizin ihtiyacı olan tıbbi cihaz ve donanımıyla ilgili çalışmaları Genel Sekreterliğimiz tarafından yapılmış olup tahsisi yapılan cihazlar teslim alınmış ve kurulum gerektiren cihazların kurulumları da gerçekleşmiştir. Açılış töreni sonrası ilk etapta 12 Poliklinik, Laboratuvar ve Dijital Görüntüleme Merkezi ile hizmet vermeye başlayacak olan hastanemiz şu anda fiziksel olarak her türlü hizmete hazır bulunmaktadır. Çiğli ve Karşıyaka Devlet Hastanelerinin Aralık ayına kadar binaya taşınmasıyla binanın personel ihtiyacı tamamlanmış olup tüm birimleriyle hizmete devam edecektir. 40 yıldır hizmet veren ve şu anda fiziki koşulları yetersiz olan Eski Karşıyaka Devlet Hastanesinin yerine ise 200 yataklı, yeni, modern ve Karşıyaka Halkına yakışan sağlık hizmetini verecek bir hastane yapılması planlanmaktadır. 


Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimsel açıdan ilk etapta Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı olarak hizmete başlayacaktır. Ardından Çiğli Devlet Hastanesi ve Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin taşınması ile diğer birimler sistemli olarak faaliyete girecektir. Eğitim kadrosunu oluşturduktan sonra ayrılarak bağımsız Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastane'si olarak hizmete devam edecektir. Hastanemiz 405 yatak kapasitelidir. 18 ameliyathane bulunmaktadır. Her türlü tıbbi cihaz, donanım ve mefruşatı Genel Sekreterliğimizce tamamlanmış olan hastanemizin açılışının ardından Dahiliye, Genel Cerrahi, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Çocuk Hastalıkları, Ortopedi, Üroloji, Enfeksiyon Hastalıkları, Nöroloji, Göğüs Hastalıkları, Dermatoloji, Aile Hekimliği, Psikiyatri, K.B.B. poliklinikleri, dijital görüntüleme merkezi ve labaratuvarı ile hizmet verecektir."


"MÜTHİŞ BİR PROJE"


Ak Parti İzmir Milletvekili adayı Kerem Ali Sürekli, Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyarette bulundu. Çalışmalarının henüz devam ettiği hastanenin kurucu ve sorumlu başhekim Dr. Özgür Sönmez'den bilgi alan Sürekli "Belki de Türkiye'deki en modern hastanelerden bir tanesi İzmir'de açılıyor. Hükümetimize, Sağlık Bakanlığımıza ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Müthiş bir proje" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön