19 / 04 / 2024

Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi açılacak mı?

Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi açılacak mı?

7 Haziran seçimleri öncesi Konak Tüneli'ni açan AKP iktidarı şimdi de Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni açacak. Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ise açılışı doğruladı.



7 Haziran seçimleri öncesi apar topar Konak Tüneli'ni açan AKP iktidarının şimdi de yapımı tamamlanmayan Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni açacağı belirtildi. 


İzmir Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner, hastanelere sözlü talimatla "Önümüzdeki pazartesi günü Çiğli'deki açılışa bir doktor ve hemşire gönderin" denildiğini söyledi. 


'Bitmeden açacaklar' 

İşçilerden aldıkları bilgiye göre, TOKİ'nin yaptığı eğitim ve araştırma hastanesi inşaatının tamamlanmasının yaklaşık 6 aylık bir süreyi alacağını belirten Kaptaııer, seçim yasakları başlamadan siyasi propaganda için bitmemiş hastanenin açılmak istendiğiHastane inşaatı seçim malzemesi ni ifade etti. Yerel seçimlerde de temel atma töreni yapılan, ancak hala bir çivi dahi çakılmayan Bayraklı Hastanesi'ni hatırlatan Kaptaner. tamamlanmamış işlerin seçmeni kandırmak için siyasi malzeme haline getirildiğini ifade etti. 


'Tehlike yaratabilir' Açılışın iptal edilmesi gerektiğini ve tamamlanmayan hastanelerin hayati tehlikeler yaratabileceğini belirten Kaptaner, "Başhekimi, doktoru, hemşiresi. cihazları olmayan bahçesinde hala kepçelerin çalıştığı hastaneye gitmeyin" diyerek yurttaşları uyardı. 


Açılış doğrulandı 

Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ise açılışı doğrulayarak, "Pazartesi günü Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu açacaktır. Karşıyaka ve Çiğli Devlet Hastanesi'nin tüm personeli ve cihazları yeni hastaneye kaydırılacak, idari kadro da işlemler tamamlanana kadar Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı olacak. Hasta kabulleri açılıştan hemen sonraki gün alınacaktır" açıklamasında bulundu. 


Birgün


Geri Dön