19 / 04 / 2024

Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi açıldı!

Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi açıldı!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni vatandaşların hizmetine açtı. Müezzinoğlu, “Atatürk’ün koyduğu hedeflere çalışarak ulaşılır. Atatürk’ün gölgesinde yan gelip yatarak olmaz” dedi...




İzmir ve Ege'ye sağlık alanında önemli katkı sağlaması hedeflenen Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi törenle hizmete girdi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2012 yılında temeli atılan 517 yatak ve 12 poliklinikle bölgenin en büyük hastanelerinden biri haline gelen Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılışına katıldı.  



517 yatak, 12 poliklinik 


Açılışa  İzmir  Valisi Mustafa Toprak, AK Parti İzmir milletvekilleri Hamza Dağ, Kerem Ali Sürekli, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve vatandaşlar katıldı. İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Kınık, Bergama, Foça, Aliağa ve Menemen'den gelen hastaların kaliteli sağlık hizmeti alacağını dile getirdi.  



Sessiz devrim 


Müezzinoğlu, son 13 yılda sağlıkta sessiz bir devrim yaptıklarını söyleyerek, "2002 yılında hizmete geldiğimizde Türkiye genelinde 617 ambulans vardı. Bir vatandaş hastalandığında ambulanslar ya arızalı ya da teknik donanımı olmuyordu. Vatandaşlar 'Ambulansın mazotunu doldurursanız hastanızı alabiliriz' anlayışıyla karşılaşıyorlardı. Şimdi ise, 4 bini aşkın ambulansımızla hizmet veriyoruz. Türkiye artık şehir içinde 10, kırsalda 30 dakikada vakaya ulaşma hızında dünya standartlarını yakalamıştır. Bu ülkenin başarısı millete inanmaktan geçiyor. Atatürk'ün gölgesinde yan gelip yatarak bu işler olmaz. Atatürk'ün dediği gibi muassır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak için gece gündüz çalışmak, milletine inanmak ve güvenmek gerekir" dedi.  



Aynı anda 230 hastane 


Geçmişte Türkiye'de rahatsızlanan yabancı bir turistin ülkesine ait bir ambulans uçakla alınıp götürüldüğünü söyleyen Müezzinoğlu, "Şimdi ise turistler sırf tedavi olmak için Türkiye'ye geliyor. 2002 yılında 110 bin Türk vatandaşı tedavi olmak için yurt dışına gitti. Bu yıl 493 bin 500 turist ise tedavi olmak için Türkiye'ye geldi. Çeşme'de 150, Urla'da 75 yataklı hastane açtık. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nin ek binası ve yoğun bakımını açtık. Sağlık Bakanlığı olarak 40 bin yatak kapasiteli 230 hastane inşaatını yapıyoruz, 3 yıl içinde tamamlanacak. Bunu aynı anda yapabilen dünyada başka ülke yok. 45 bin yatak kapasiteli son derece nitelikli fiziki mekanlarında ileri teknoloji kullanılmış 45 bin yatak kapasiteli hastaneleri hizmete sunduk. 26 bin yatak kapasiteli 17 şehir hastanesi devam ediyor" dedi. TANSU EDİP GÖKBUDAK 



BAYRAKLI'DA SORUN ÇÖZÜLECEK 


Kente kazandırılması planlanan 2 bin 60 yatak kapasiteli Bayraklı Entegre Sağlık Kampusü'nde yükleniciden kaynaklı sorunlar olduğunu söyleyen Bakan Mehmet Müezzinoğlu, "Bu sorunlar en kısa sürede çözülecek" diye konuştu. 



İZMİR TABİB ODASI'NA "NECİP FAZIL"LI YANIT 


Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İzmir Tabib Odası'nın, Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin tamamlanmadan ve teknik altyapı eksikliğiyle hizmete girdiği iddiasına ünlü şair Necip Fazıl Kısakürek'in sözüyle yanıt verdi. Müezzinoğlu, "Necip Fazıl'ın bir sözü vardır 'Ey rakibim sen bana lazımsın' der. Onlar bizi daha çok teyakkuza sürüklüyor. Onlar bizi tahrik ettikçe biz daha çok çalışıyoruz. Bir ay içinde diğer hizmetlerin tamamı gelmiş olacak. Herhangi bir vatandaş bir eve taşındığında eksiksiz taşınması mümkün olur mu?  Ankara  Tabip Odası geçtiğimiz cumartesi terör eyleminden sonra kısa mesajlı kan çağrısı yaptı. İki hastaneye hastaları yönlendirdi. İzmir Tabip Odası'nın sesi çıkmadı" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön