29 / 03 / 2024

Çilek Mobilya Moğolistan'da mağaza açtı!

Çilek Mobilya Moğolistan'da mağaza açtı!

Türkiye’nin en sevilen bebek, çocuk ve genç odası markası Çilek, dünyadaki büyümesini hızla sürdürüyor. 66 ülkede 444 satış noktasına sahip olan Çilek, bebek, çocuk ve genç kategorisinde Moğolistan’da mağaza açan ilk Türk mobilya markası oldu.



Dünya çocuklarının tercihi olan Çilek, 66 ülkede 444 satış noktasıyla, geniş coğrafyalardaki ailelerin beğenisini kazanıyor. Asya, Avrupa, Güney Amerika ve Afrikada’ki mağazalarıyla milyonlarca çocuğun hayallerini süsleyen Çilek, son olarak Moğolistan’ın Ulan Batur kentinde açtığı mağazasıyla, bir ilke imza attı. Çilek, kendi sektöründe Moğolistan’da mağaza açan ilk Türk markası oldu.


“İki Yıl İçinde İkinci Mağazamızı Açmayı Hedefliyoruz”

Çilek Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çilek, Moğolistan’da açılan mağaza hakkında şu şekilde konuştu; “Moğolistan’da açtığımız mağazamız ile tarihi 800 yıl öncesine uzanan bir kültürde bulunma şansı yakaladık. Üstelik bu kültür Türk kültürüne çok yakın. Çilek olarak Moğolistan’daki çocuklar ile buluşacağımız için çok heyecanlıyız. Bugüne kadar Çin ürünlerinin etkisinde yaşamış pazara, Çilek gibi kaliteli, Avrupa standartlarında markaların girişiyle halkın kaliteye bakış açısı değişiyor. Önümüzdeki iki yıl içinde Moğolistan’da ikinci mağazamızı açmayı hedefliyoruz.”


“Atlar Ülkesinde En Çok Çilek’in Royal Serisine İlgi Bekleniyor”

Moğolistan’ın en önemli olgusu olan atlara karşı halkın taşıdığı sempatiden ötürü,  Çilek’in atçılık temalı Royal serisinin büyük ilgi görmesi bekleniyor. Royal haricinde kız serilerinde  de beklenti yüksek. Moğolistan anaerkil millet olduğundan dolayı, kadınlar, erkeklere göre daha baskın. Bu da kız çocuklarına daha fazla özen göstermelerini sağlıyor.


Hedef: 2023’te Bin 100 Çilek Mağazası

Kurulduğu günden bu yana ihracat ve tasarım odaklı olarak büyüyen Çilek, özgün tasarımlarını farklı coğrafyalardaki çocuklara ulaştırmaya devam ediyor. Türkiye’yi “genç odası” kavramıyla tanıştıran marka, halen üretiminin yaklaşık yüzde 50’sini ihraç ediyor. Önümüzdeki dönemde yurt dışındaki yatırımlarına devam edecek olan Çilek, özellikle Endonezya, Yeni Zelanda, Özbekistan, İngiltere, Amerika Tanzanya, Kenya ve Çin gibi yeni ülkelere gitmeyi, mevcut ülkelerde de mağaza sayılarını artırarak 2023 hedefi olan yurt dışında 1.100 mağazaya ulaşma yolunda çalışıyor.


Geri Dön