16 / 04 / 2024

Çilek Mobilya Ücretsiz Aile Rehberlik Hattı ile danışmanlık hizmetine devam ediyor!

Çilek Mobilya Ücretsiz Aile Rehberlik Hattı ile danışmanlık hizmetine devam ediyor!

Çilek Mobilya Ücretsiz Aile Rehberlik Hattı Danışmanı Uzman Klinik Psikolog Yeşim Yaşa Görgülü, aileleri, çocuklarının karneleri nasıl olursa olsun onların yanlarında olması gerektiği konusunda uyardı...



Çilek Mobilya açıklamasına göre, çocukların karne gününe ilişkin ailelere önemli tavsiyelerde bulunan Görgülü, aileleri öncelikle çocuklarını başkalarıyla kıyaslamamaları konusunda uyarıda bulundu.


Çocuklarının karnesi nasıl olursa olsun öncelikle ailelerin bununla barışık olmasını ve ebeveynlerin her koşulda çocuklarını desteklemeleri gerektiğini belirten Görgülü, karnesi kötü olan çocuklara aşırı tepki gösterilmemesi ve aşağılayıcı ifadelerden uzak durulması gerektiğini kaydetti.


Görgülü, çocuğun başka çocuklarla, arkadaşlarıyla veya kardeşleriyle kıyaslanmaması gerektiğini vurgulayarak, böyle bir tutumun çocuğu utandırmaktan başka bir işe yaramayacağının altını çizdi.


Söz konusu durumun çocukta sevilmenin ve sayılmanın sadece başarısıyla ilintili olduğu yönünde bir algı oluşturacağını dile getiren Görgülü, bunun da ilerleyen zamanlarda çocuğun ilişki kurma şekillerinde olumsuz bir etki oluşturacağını ifade etti.


Görgülü, çocuğun notları düşükse onun sözlerle rahatlatılması ve ikinci yarıyılda notlarını düzeltmesi için ona yol gösterilmesi gerektiğine işaret ederek, bu yolu gösterebilmek için çocuğun yeteneklerinin, becerilerinin ve ilgi duyduğu alanların dikkate alınması gerektiğini aktardı.


Bu nedenle çocukla tüm eğitim yılı boyunca ilgilenilmesi, çocuğun okuldaki gelişiminin takip edilmesi ve öğretmeniyle birebir iletişim içinde olunması gerektiğinin altını çizen Görgülü, şunları kaydetti:


"Yarıyıl tatili çocuklar için ara vermek, nefes almak, enerji toplamak ve dinlenmek için bir fırsattır. Bu zamanı çocukların derslerini toparlaması için sadece çalışacakları bir süre olarak görmeyin, dinlenmelerine ve eğlenmelerine müsaade edin. Böylece çocuklar ikinci yarıyıla daha istekli ve motivasyonu yüksek bir şekilde başlayacak. Yarıyıl tatilinde çocukların derslerden tamamıyla kopmaması için hafif bir program oluşturulup belli ders ya da konuları tekrar etmesine yönelik çalışmalar, çocuğa okuma alışkanlığı kazandırmak için ders dışında ilgi duyduğu konulardaki kitapları okuma yönünde alıştırmalar yapılabilir."


AA


Geri Dön