18 / 04 / 2024

‘Çılgın’ hastane projesi için imzalar bugün atılacak!

‘Çılgın’ hastane projesi için imzalar bugün atılacak!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ ın ‘çılgın projeleri’ arasında yer alan kampus hastaneleri için imzalar bugün atılıyor. İmza töreni Başbakan Erdoğan' ın katılımıyla Haliç Kongre Merkezi’ nde gerçekleştirilecek...




Başbakan Erdoğan’ın katılımıyla 14 ilde kamu-özel işbirliğiyle gerçekleştirilecek 15 şehir hastanesi ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu binasının imza töreni bugün Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Törende, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanı sıra, 14 kentin milletvekilleri, yöneticileri ve temsilcileri de hazır bulunacak. 


TOPLAM YATAK KAPASİTESİ 24 BİN 405


Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada; 14 ilde kamu özel işbirliğiyle hayata geçirilecek 15 şehir hastanesinin toplam yatak kapasitesinin 24 bin 405 olacağı, şehir hastaneleri kampuslarında genel hastanelerin yanı sıra, kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesi, kalp damar hastalıkları hastanesi, fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi, onkoloji hastanesi, ruh sağlığı hastanesi, yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi gibi dal hastanelerinin bulunacağı kaydedildi. Açıklamaya göre; projesi imzalanacak şehir hastaneleri şunlar: Adana,  Ankara  Bilkent, Ankara Etlik, Elazığ, Gaziantep, İstanbul İkitelli, Kayseri, Mersin, Yozgat,  İzmir  Bayraklı, Konya, Manisa, Bursa, Kocaeli ve Isparta.


DOKTOR DOKTOR DOLAŞMAYA SON


Neredeyse tamamı büyükşehirlerde kurulacak olan kampuslarla hastalar, hastane hastane dolaşmak zorunda kalmayacak; çok sayıda birimde tedavilerini yaptırabilecek.   



Hakkı Kurban/Akşam


Geri Dön