24 / 04 / 2024

Çimento fiyatları fırladı! 1 kg çimento fiyatına zam geldi! 27 Mayıs 2023 çimento fiyat listesi

Çimento fiyatları fırladı! 1 kg çimento fiyatına zam geldi! 27 Mayıs 2023 çimento fiyat listesi

İnşaat sektörünün en önemli malzemelerinden biri olan çimento fiyatları resmen fırladı. 1 KG çimento fiyatına zam geldi. Çimento fiyatları ne kadar oldu? 27 Mayıs 2023 çimento fiyat listesi.



Döviz kurlarındaki yükseliş çimento fiyatlarını da etkiledi. 1 kg gri çimento fiyatına zam geldi ve çimento fiyatları resmen fırladı. Peki çimento fiyatları ne kadar oldu? Güncel çimento fiyatları kaç lira? 

İnşaat sektörünün temel yapı malzemelerinden olan çimentonun güncel fiyat listesi araştırılıyor. Dolar kurunun 20 TL seviyesine yükselmesi ile çimento fiyatları artmaya başladı. Aynı şekilde inşaat demir fiyatlarına da zam gelmeye devam ediyor. Çimento fiyatları ne kadar oldu? Güncel çimento fiyatları kaç lira? 2023 çimento fiyatları kaç TL? 

Çimento fiyatları fırladı! 1 kg çimento fiyatına zam geldi! 27 Mayıs 2023 çimento fiyat listesi

ÇİMENTO SEKTÖRÜ KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ BEKLİYOR!

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) Başkan Yardımcısı Abdulhamit Akçay, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden sonra çimento sektörünün ana gündeminin yurt içi piyasa olduğuna dikkat çekti.

Akçay, kentsel dönüşüm için karşılanması gerken çimentonun karşılanmasının ana hedefleri olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: ''Bu yıl ve önümüzdeki 5 yıllık süreçte ana hedefimiz olacak. Ancak iç piyasa talebini karşılayacak olmamız, ülkemize katma değer sağlama açısından da kritik öneme sahip olan çimento ihracatımızın sekteye uğrayacağı anlamına gelmiyor.

Çünkü sektörümüz yıllık 120 milyon ton üretim kapasitesine sahip. Sektör olarak yaklaşık 40 milyon ton üretim kapasitesi fazlamız var.'' dedi.

1 kg çimento fiyatına 6 TL zam geldi. Peki Güncel çimento fiyatları ne kadar? 1 Kg gri çimento ne kadar oldu? 2023 çimento fiyatları kaç lira? 27 Mayıs 2023 çimento fiyat listesi.


Geri Dön