23 / 04 / 2024

Çimento ihracatında dünya 1'inciliğine oynuyoruz!

Çimento ihracatında dünya 1'inciliğine oynuyoruz!

Batı Anadolu Grubu İcra Kurulu Üyesi Feyyaz Ünal, Türk çimento sektörünün ihracat miktarının önümüzdeki yıl önemli ölçüde artacağını söyledi.



1966 yılında Batıçim ile temelleri atılan ve bugün sadece Ege Bölgesi’nin değil, Türkiye’nin en önemli sanayi gruplarından biri konumunda olan Batı Anadolu Grubu İcra Kurulu Üyesi ve Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Feyyaz Ünal, çimento sektörünün ihracat verileri ile ilgili bilgiler verdi.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre Türkiye’nin çimento üretiminde halen Avrupa’da birinci, dünyada dördüncü sırada yer aldığını hatırlatan Ünal, ihracat alanında da Avrupa’da birinci, dünyada üçüncü konumda olduğunu dile getirdi. 

Ünal, “2019 yılında dünya çimento ihracatında birinci sıraya yükselmemizin önünde hiçbir engel yok, bunu bekliyoruz” dedi. Bir yandan satış miktarlarının sürekli yukarı doğru ivme kazandığına, diğer yandan da Türkiye’nin rakibi olan ülkelerde önümüzdeki yıl değişik nedenlerle önemli duraklamalar yaşanacağına değinen Ünal, 2019’un sektör açısından çok karlı bir yıl olmasının beklendiğini ifade etti.

Sektörün 2019 yılı hedeflerini belirlerken ülkemizin pazardaki konumunun ve potansiyelinin iyi tahlil edilmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Ünal, “Çimento sektörü döviz artışına bağlı kömür ve elektrik maliyetlerinin yükselmesinden oldukça etkilenmekte… Ancak dünya çimento sektöründe ülkemiz açısından umut vadeden bu tablo ile yükselen ihracat oranlarının sektörün maliyet endişesini gidereceğini düşünüyoruz. Yeter ki günü kurtarmaya değil, geleceği şekillendirmeye yönelik planlamalar yapalım. İhracata yönelik doğru fiyatlandırma ve üretim planlaması ile 2019 yılının sektör açısından çok karlı bir yıl olacağını ümit etmekteyiz” dedi.


Geri Dön