18 / 04 / 2024

Çimento sektöründe büyüme hız kesmiyor!

Çimento sektöründe büyüme hız kesmiyor!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre; 2017'nin ilk 10 ayında çimento üretiminde, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 3,1 arttı.



 

Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan çimento sektöründe büyüme hız kesmiyor. Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) tarafından yapılan açıklamaya göre; 2017'nin ilk 10 ayında çimento üretiminde, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 3,1‘lik bir artış yaşandı. Bu dönemde üretilen çimento miktarının yaklaşık yüzde 10’u ise ihracata konu oldu. 2017'yi yaklaşık 500 milyon dolar ihracat ile tamamlayacak olan çimento sektörü her yıl büyüme hedeflerini tutturuyor.

 

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği(TÇMB) tarafından açıklanan 2017 yılının ilk 10 aylık rakamlarına göre çimento üretiminde, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 3,1‘lik bir artış yaşandı. Bu dönemde üretilen çimentonun yaklaşık olarak yüzde 10’u ise ihraç edildi. Yine 2017 yılı ilk 10 ayında iç satışlarda yüzde 4,4; çimento ihracatında ise yüzde 2’lik bir artış gerçekleşti.

 

Ekim 2017'de en çok çimento ihracatı Amerika'ya yapıldı. Konuyla ilgili değerlendirme yapan TÇMB Yönetim Kurulu Başkanı M. Şefik Tüzün konuyla ilgili olarak, “TUİK verilerine göre, 2017 yılı Ocak-Ekim döneminde, ihracatımızı (çimento+klinker) en çok artırdığımız ülke Haiti olmuştur. Bu ülkeyi Gana ve Gine izlemiştir. Çimento ihracatımızda yıl içerisinde yükselen bir başarı yakalanmıştır. Çimento sektörünün sürdürülebilen başarısı ülkemizin ekonomisine doğrudan olumlu katkı sağlamıştır” diye konuştu.

 

Tüzün, çimento sektörünün yaklaşık 500 milyon dolar ihracat hedefinin yakalanacağını beklediklerini söyledi.

Türkiye Çimentosu Avrupa’daki Lider konumunu 2018 yılında da koruyacak

2018'in çimento sektörü için verimli olmasını beklediklerini belirten Tüzün; “Hükümetin 2018 yılı için açıkladığı %5,5 ekonomik büyümeye paralel olarakdevam eden altyapı ve kentsel dönüşüm projelerinin de katkısıyla sektörümüzün yaklaşık % 5 oranında büyüyeceğini öngörüyoruz. Ayrıca çimento ihracatımız da 2017 yılıyla aynı seviyede gerçekleşerek Avrupa’daki birinci Dünyadaki dördüncü büyük üretici konumumuzu koruyacağız.” diye konuştu.
 


Geri Dön