29 / 03 / 2024

Çin'in kurtarmayı seçtiği gayrimenkul şirketlerinin hisseleri yükseliyor!

Çin'in kurtarmayı seçtiği gayrimenkul şirketlerinin hisseleri yükseliyor!

Dünyada bütün dengeleri değiştiren koronavirüsle sık sık gündeme gelen Çin'in kurtarmayı seçtiği gayrimenkul şirketlerinin hisseleri yükseldi.



Dünyada bütün dengeleri değiştiren koronavirüsle sık sık gündeme gelen Çin'de büyük gayrimenkul geliştiricisi olan şirketlerin hisseleri, Çinli liderlerin emlak sektörünü destekleme vaatleriyle yükselişine devam etti.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Çin Başbakan Yardımcısı Liu He'nin, Çin Finansal İstikrar Komitesi toplantısından sonra ekonomiye ve piyasalara destek verileceğini duyurması, Çinli büyük gayrimenkul geliştiricilerin dolar tahvillerini yükseltti.

Çin in kurtarmayı seçtiği gayrimenkul şirketlerinin hisseleri yükseliyor!

Konu ile ilgili olarak yaşanan gelişmelere göre, Çin'de sık sık gündeme gelen gayrimenkul sektörüne yönelik endişelerin ortasında, Çin Başbakan Yardımcısı Liu He, ekonomiyi desteklemek için "piyasa dostu" politikaların uygulamaya alınmasını talep etti.

Çin Başbakan Yardımcısı Liu He, Çin hükümetinin son zamanlarda sık sık gündeme gelen emlak sektöründeki riskleri azaltması gerektiğini ve söz konusu sektör için yeni bir kalkınma modeli sunmak için önlemler önerdiğini dile getirdi.

Çin Başbakan Yardımcısı Liu'nun açıklamaları yatırımcılar tarafından "hükümetin emlak piyasasında bir çöküşü önlemek için daha fazlasını yapacağına dair bir güvence" şeklinde belirtildi.

Peki hisselerde son durum ne oldu? İşte detaylar...


Geri Dön