29 / 03 / 2024

Çin'in vergi reformu inşaat sektörüne yayılacak!

Çin'in vergi reformu inşaat sektörüne yayılacak!

Çin Başbakanı Li Keqiang, Çin'in işletmelerden alınan verginin KDV ile değiştirilmesine ilişkin vergi reformunu 1 Mayıs'tan geçerli olmak üzere inşaat, gayrimenkul ve finansal hizmetler sektörlerine de yayacaklarını belirtti.



Çin Başbakanı Li Keqiang, son 25 yılın en yavaş büyümesini gösteren ekonomiyi yeniden canlandırmak ve finansal riskleri engellemek için gerekli ön politika değişiklikleri zamanında yapacaklarını söyledi. 

    

Devlet radyosunda konuşan Li, hükümetin, bu yıl için belirlenen ekonomik kalkınma hedeflerinin başarılmasını sağlamak için gerekli tedbirleri alacağını ifade etti. 

    

Yurt içi ve yurt dışındaki ekonomik durumu yakından takip edeceklerini belirten Li, "Hükümet, önleyici ve zamanında ince ayarları güçlendirmek için mali ve parasal politika araçlarını iyi  bir şekilde kullanacak" diye konuştu. 

    

Li ayrıca, Çin'in işletmelerden alınan verginin KDV ile değiştirilmesine ilişkin vergi reformunu 1 Mayıs'tan geçerli olmak üzere inşaat, gayrimenkul ve finansal hizmetler sektörlerine de yayacaklarını belirtti. Vergi reformu 2012'den bu yana deneme amaçlı olarak posta hizmetleri, demiryolu taşımacılığı ve temekomunikasyon sektörlerinde uygulanıyor.

    

Vergi reformu şirketler üzerindeki vergi yükünü bu yıl 500 milyar yuandan fazla azaltacak.



Dünya



Geri Dön