25 / 04 / 2024

Çin'in yasak kararı kripto paralara değer kaybettirdi!

Çin'in yasak kararı kripto paralara değer kaybettirdi!

Çin'in aldığı yasak kararıyla son zamanlarda yaşanılan mağduriyetlerle sık sık gündeme gelen Bitcoin yüzde 12’nin üzerinde değer kaybetti...



Çin'in aldığı yasak kararıyla son zamanlarda yaşanılan mağduriyetlerle sık sık gündeme gelen Bitcoin yüzde 12’nin üzerinde değer kaybetti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, 2008 yılındaki krizin neden olduğu belirsizlik ortamında yatırımcıların tercih ettiği Bitcoin’de değer kaybı sürüyor.

Son zamanlardaki değerleriyle dikkat çeken Ethereum de yüzde 15’ten fazla düştü ve 3 bin doların altına düştü.

Diğer birim Litecoin ise yüzde 12,9 düşüşle 266 dolardan işlem gördü ve XRP yüzde 7 düşüş göstererek, 1,42 dolara indi.

Son zamanlarda yaşanan mağduriyetlerle dikkat çeken Bitcoin 1 haftada yüzde 31, Ethereum yüzde 29,3, Shiba yüzde 57 düştü.

Çin in yasak kararı kripto paralara değer kaybettirdi!

Kripto paralarda yaşanan düşüşlerden sonra piyasaları da 280 milyar dolar daraldı.

Koronavirüsle sık sık gündeme gelen Çin, 18 Mayıs 2021'de finans kurumlarının ve ödeme sistemlerinin kripto para birimleri üzerinden hizmet vermesini yasaklamış ve bunu resmen açıklamıştı.

Konu ile ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, “Son dönemde kripto para birimleri çok sert şekilde yükselirken ve düşerken, spekülatif kripto işlemleri artış gösterdi. Bu insanların varlık güvenliklerini ihlal ediyor, ekonomik ve finansal düzeni ciddi şekilde aksatıyor.” ifadelerine yer verildi.

Thodex soruşturmasında yakalanan Rana Azap adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön