29 / 03 / 2024

Çinli inşaat şirketlerinin kayıpları arttı!

Çinli inşaat şirketlerinin kayıpları arttı!

Çin inşaat ve gayrimenkul şirketlerinin hisselerinde yaşanan sorunlar sektörü olumsuz etkiliyor. Yaşanan gelişmelerin ardından, Çinli inşaat şirketlerinin kayıpları arttı. 



Çin inşaat ve gayrimenkul şirketlerinin hisselerinde yaşanan düşüş, Kaisa Group Holdings Ltd ve şirketin üç biriminin borsa işlemlerinin durdurulması sonrasında daha da arttı.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kaisa ve grup şirketleri hisselerinin işlemlerinin durdurulması, şirketin varlık yönetim biriminin bir borcunun son ödeme tarihini kaçırdığını duyurmasından bir gün sonra uygulandı.

Çinli inşaat şirketlerinin kayıpları arttı!

Kaisa'da yaşanan problemler, Çin gayrimenkul sektöründe gitgide genişleyen bir likidite krizine ilişkin endişeler sürerken gerçekleşti. Son haftalarda, Çinli bazı inşaat ve gayrimenkul şirketlerinin dolar cinsi tahvilleri temerrüte düşerken, sektör şirketlerinin hisse ve tahvillerinde büyük ölçekli satışların olduğu belirlendi.

Piyasa değeri 1 milyar dolara ulaşan şirketin Hong Kong borsasında işlem gören hisseleri, dün yüzde 15'ten fazla gerileyerek bütün zamanların en düşük seviyesine indi.

Çinli inşaat şirketlerinin kayıpları arttı!

Hong Kong erken işlemlerde, gayrimenkul piyasasını izleyen bir alt endeks yüzde 2'yi aşkın oranda düşerken; son iki haftada kaydettiği kayıplar yüzde 20 civarına ulaştı.

CGS-CIMB Securities'de Çin araştırma birimi yöneticisi Raymond Cheng, "Kaisa ikinci bir Evergrande olabilir" açıklamasında bulunarak şirketteki problemler sebebiyle sektörün likidite krizine ilişkin endişelerin arttığını belirtti.
 

Çinli emlak devi Kaisa ve birimlerinin borsa işlemleri durdu!


Geri Dön