23 / 04 / 2024

Çıralı, Ormanspor'dan alındı ama tesisleşmeden kurtulamayacak!

Çıralı, Ormanspor'dan alındı ama tesisleşmeden kurtulamayacak!

Antalya'nın Ormanspor eliyle bir otele devredilmek istenen sahili Çıralı'ya Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu el koydu



Eroğlu, Eroğlu, "Burayı Ormanspor'dan alacağız ve vatandaşların hizmetine sunacağız" dedi. İnternet medyasına Çıralı kurtuldu" diye yansıyan bu sözler kafaları karıştırdı.

Antalya Barosu'ndan Çevre Komisyonu Başkanı avukat Tuncay Koç, bakanın açıklamalarının kendilerini rahatlatmadığını belirtirken Antalya, Isparta, Burdur, Denizli Kaş Platformu sözcüsü Hediye Gündüz "Çıralı'yı Ormanspor'dan alıp bir başkasına vermenin anlamı olmadığını, o bölgenin zaten caretta carettaların yaşam alanı olduğunu, yani kimseye verilmemesi gerektiğini" vurguladı.

Kim bu yaygaracılar
Orman Müdürlüğü'ne bağlı Ormanspor'un yıllık dünyaca ünlü Çıralı sahilinde büyük bir bölgeyi, 5 bin TL karşılığında kiralamış, ardından aynı gün 'sponsorluk anlaşması' imzaladığı bir otel işletmecisine yıllık 55 bin TL karşılığında kiraya vermişti.

Radikal, Çıralı'nın 1 gün içinde 10 katı fiyata devredilişini, 18 Şubat'ta 'Avantaspor vurgunu' başlığıyla belgelemişti. Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu ise dün yaptığı açıklamada Çıralı'da ranta izin vermeyeceklerini söyledi. "Burayı Ormanspor'dan alacağız" diyen Eroğlu, şunları söyledi:

"Orman Genel Müdürlüğüne bağlı Ormanspor'un bu alanı turizm amaçlı olarak bir başka işletmeye verildiği iddiaları yer aldı, Eskiden devletin mülkünü parasız kullanıyorlarmış, Ormanspor da 'kiraya verelim' diye düşünmüş. Biz burada kesinlikle ranta izin vermeyeceğiz.

Müfettişlerimiz de orada gerekli incelemelerde bulunuyorlar. Burayı Ormanspor'dan alacağız ve vatandaşların hizmetine sunacağız. Yaygara yapanlar da daha önceden o alanı izinsiz kullananlardı."

Orada tesis yok, olmamalı da...
Antalya Barosu Çevre Komisyonu Başkam Avukat Tuncay Koç:
Bakan yaygara yapanlar kullanıyor demiş. Yaygara yapanlar kullanmıyordu ki! Alan denize çok yakın. Orada tesis yok, Tam olarak orman da değil. Carettalar için tampon bölge olan kumulluk alan. Köylüler ancak denize girmek için geçerken kullanır bu alanı. Ormanspor da antrenman filan yapmıyordu. 'Ormanspor'dan alıp vatandaşa vereceğiz' demek yeni bir tesis yapılacağı anlamına da gelir. 18 dönüm arazi mesire yeri için uygun değil. Büfe filan da yapılmaz.

Carettalar tost mu istiyor!
Antalya, Isparta, Burdur, Denizli Kaş Platformu Sözcüsü Hediye Gündüz
Bizim savunduğumuz carettaların yaşam alanlarına herhangi bir tesisin yapılmaması. Yapılırsa Çıralı'da doğa yok olur. Bizim için kime verildiği önemli değil. Kimseye verilmemeli. Bakir Çıralı korunmalı. Ormanspor'dan alınıp başkasına verilmesi doğru değil. Bugüne kadar orayı kimse kullanmadı, bir tesis de yapılmadı. Yazın Çıralı'yı görmeye gelenler plaj olarak kullanıyor. Carettaların büfeye ihtiyacı yok. Çıralı'nın tamamen kurtulması için izinler iptal edilmeli.
Radikal
 


Geri Dön