23 / 04 / 2024

Cityscape Global'de Türkiye'ye yoğun ilgi!

Cityscape Global'de Türkiye'ye yoğun ilgi!

Dünyanın en önemli gayrimenkul fuarlarından Cityscape Global 2016 bu yıl 15’inci kez düzenleniyor. Fuara Türkiye’den toplam 26 firma katılırken, firmaların hemen hepsi Körfez yatırımcısının Türkiye’ye olan güvenlerinin tam olduğunu belirtiyor.



Dünyanın en önemli gayrimenkul fuarlarından Cityscape Global 2016 bu yıl 15’inci kez düzenleniyor. Fuara Türkiye’den toplam 26 firma katılırken, firmaların hemen hepsi Körfez yatırımcısının Türkiye’ye olan güvenlerinin tam olduğunu belirtiyor.


Uluslararası gayrimenkul fuarı Cityscape Global 2016 dün Dubai’de başladı. Bu yıl 15’incisi düzenlenen fuara geçen yıl Türkiye’den 61 firma katılırken, bu sene 26 firma katıldı. Türkiye’den katılan firma sayısı bu yıl azalmış olsa da, fuara katılan sektör oyuncuları ilgiden memnun. Gayrimenkul geliştiricileri, Türk firmalarının 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi sonrası yabancı yatırımcıyla ilk defa bir araya gelme fırsatı bulduğu Cityscape 2016’ya sıcak satış yapmak için değil, Türkiye’nin yurtdışındaki algısını pozitif yönde geliştirmek, Türkiye’yi anlatmak için katıldıklarını vurguluyor.


Türkiye Cumhuriyeti Dubai Başkonsolosu Erdem Ozan, Körfez yatırımcısının Türkiye’ye olan bakış açısını değerlendirerek “Yatırımcı açısından bakıldığında 16 Temmuz sabahı tabii ki Türkiye’ye kaygılı bir bakış vardı. Ancak, zaman geçip alınan önlemler, atılan adımlar görülünce o kaygı yerini güvene bıraktı. Darbe girişiminin hemen sonrasında 15 gün içinde Abraaj Grubu Türkiye’ye 500 milyon dolar yatırım yapacağını açıkladı. Bu Körfez’in Türkiye’ye güveninin göstergesi” dedi.


Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi Türkiye’ye yatırım açısından orta ve uzun vadeli bakmak gerektiğinin altını çizerek yabancı yatırımcının Türkiye’ye güvenmesini istediklerini belirtti.


'YABANCI ORTAK'


Cityscape Global de Türkiye ye yoğun ilgi!

Yabancı yatırımcıları ortak olarak gördüklerini ifade eden Büyükekşi, “Biz Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı ile birlikte 26 ülkeye gidip Türkiye’yi anlatacağız. 5 ülkeye gittik, perşembe günü İngiltere’ye, bayramdan sonra da Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan’a gideceğiz. Amacımız Türkiye’de her şeyin daha iyi olacağını anlatmak” dedi. Büyükekşi, 17 ülkede tanıtım kampanyasına başlayacaklarını belirterek Türkiye’deki yabancı yöneticilerin deneyimlerini anlatacağını dile getirdi.


‘YATIRIM YAPMADA İŞTAHLARI YERİNDE’


Cityscape Global de Türkiye ye yoğun ilgi!

Fuarda İstanbul Finans Merkezi’nin ön tanıtımını da yapan Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, yabancıların Türkiye’ye yatırım yapmak konusunda iştahlı olduğunu ifade etti. Körfez yatırımcılarının Türkiye’yi Ortadoğu’nun kalesi olarak gördüklerini vurgulayan Ağaoğlu, kendisini fuarda ziyaret eden Dubai Emiri Şeyh Maktum’un Türkiye’ye karşı çok pozitif olduğunu belirtti.


'AMACIMIZ SATIŞ DEĞİL, TANITIM YAPMAK'


Cityscape Global de Türkiye ye yoğun ilgi!


Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Dubai’de tanıttıkları projelerin toplam değerinin 3.5 milyar dolar olduğunu belirterek şu anda 2 bin 500 konutun satışta olduğunu ifade etti. Çetinsaya, fuara katılmaktaki amaçlarının öncelikle satış yapmak değil, Türkiye’yi, daha iyi durumda olduğumuzu yabancı yatırımcıya anlatmak olduğunun altını çizdi.


'ALGIYI DEĞİŞTİRMEK İÇİN DEVLET ÇALIŞIYOR'


Cityscape Global de Türkiye ye yoğun ilgi!

Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat, Kazlıçeşme’de, Emlak Konut GYO ortaklığında başlattığı ‘Büyükyalı İstanbul’ projesi Dubai’de ilk kez görücüye çıktı. Özak GYO Başkanı Ahmet Akbalık, lansmanı 22 Eylül’de yapacaklarını belirterek, “Gayrimenkul hiçbir zaman kaybetmez. Konjonktür yabancı için fırsat” dedi.


'BATI'DAKİ OLUMSUZ ALGI BURADA DAHA AZ'


Cityscape Global de Türkiye ye yoğun ilgi!

İkisi ofis biri konut olmak üzere üç projeyi tanıtmak için fuara katılan Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, “Bu yıl sıcak satıştan öte birlik mesajı vermek için faura katıldık. Amacımız, yabancı yatırımcıyı bilgilendirmek ve süreci anlatmak. İlk günde beklentimizin üzerinde ilgi aldık. Batı’daki olumsuz algı Ortadoğu’da daha az” diye konuştu.


Habertürk


Haber Vatan'da şu şekilde yer aldı


Körfez Bölgesi’nin en büyük gayrimenkul fuarı Cityscape Global dün Dubai’de kapılarını açtı. Türk gayrimenkul sektörünün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yabancı yatırımcıyla buluştuğu ilk fuar olan Cityscape Global’de Körfez yatırımcısı Türkiye’ye güvenini ortaya koydu. 


Geçen yıl 61 firmanın katıldığı fuarda bu yıl katılım 26 firmaya kadar düşerken, firmalar kendi projelerinde satış yapmaktan çok Türkiye’nin tanıtımına ve Türkiye hakkındaki olumsuz algının değiştirilmesine ağırlık verdi. Standlarda Türk bayrağı dalgalandı, yabancı yatırımcılara Türkiye’deki ortam anlatıldı. Körfez yatırımcısı da Türkiye’deki yatırım ortamına güvendiği mesajını verdi.

Normalleşmeyi anlatıyoruz

Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, fuarda hedeflerinin sıcak satış olmadığını söyledi. Tahincioğlu, “Bu sene ayrı bir sene. Amacımız darbe girişiminden sonra hep beraber burada elele olduğumuzu göstermek. Yabancı yatırımcılara normalleşme sürecini ve Türkiye’ye olan inancımızı anlatıyoruz. Onlar da zaten bunu biliyor. Biz Türkiye’yi biliyoruz, bunu geçin projelerinizi anlatın diyorlar. Batı’daki olumsuz algıdan daha farklı bir algı var. Bu da bizim adımıza sevindirici” diye konuştu. Tahincioğlu, fuarda Nidakule Finans Merkezi, Nidakule Ataşehir Batı ve Nidapark Kayaşehir projelerini tanıttı.

Ağaoğlu, Maktum’la görüştü

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, fuarda satış yapmaktan çok Türkiye’yi anlatma misyonu yüklendiklerini belirterek, “Günde en az 5 toplantım var, ticaret odalarından emirlere kadar Türkiye’yi anlatıyorum. Dışişleri’nin misyonunu yüklendik” dedi. Görüştüğü yabancı yatırımcıların, “Türkiye, Ortadoğu’nun kalesi. Türkiye’de olacak olumsuz birşey burayı dağıtır” dediğini anlatan Ağaoğlu, darbe girişiminin başarısız olmasıyla Körfez’in Türkiye’ye güveninin daha çok arttığını söyledi. Dubai Şeyhi el Maktum ile sohbet eden Ağaoğlu, Abu Dabi’nin de önde gelen ailelerinin temsilcileriyle görüştü.

Kaygı yerini güvene bıraktı

CItyscape Global’e Türkiye Cumhuriyeti Dubai Başkonsolosu Erdem Ozan da katıldı. 15 Temmuz sonrası Körfez yatırımcısının Türkiye’ye bakışını anlatan Ozan, şunları söyledi: “Birleşik Arap Emirlikleri tüm dost ülkeler gibi Türkiye’ye desteğini açıkladı. Yatırımcı açısından bakıldığında ise 16 Temmuz sabahı tabii ki Türkiye’ye kaygılı bir bakış vardı. Ancak alınan önlemler, atılan adımlar görülünce o kaygı yerini güvene bıraktı. Darbe girişiminin hemen sonrasında 15 gün içinde Abraaj Grubu Türkiye’ye 500 milyon dolar yatırım yapacağını açıkladı. Bu Körfez’in Türkiye’ye güveninin göstergesi. 3. Köprü’nün açılması, yatırım paketinin açılması da Körfez’in Türkiye’ye güvenini perçinledi” dedi. 

TİM: Tanıtım  atağına kalktık

Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, yabancı yatırımcıyı ortak olarak gördüklerini ve Türkiye’ye güvenmelerini istediklerini belirterek, “Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı ile birlikte 26 ülkeye gidip Türkiye’yi anlatacağız. 5 ülkeye gittik, Perşembe günü İngiltere’ye, bayramdan sonra da Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan’a gideceğiz” dedi. Büyükekşi, 17 ülkede tanıtım kampanyasına da başlayacaklarını kaydetti.

Standa Türk bayrağı astı

CItyscape Global’de standını 3 kat büyütüp 330 metrekareye çıkaran Artaş İnşaat, mevcut projelerinin yanı sıra fuarda Avrupa Office Ataşehir projesini ilk kez tanıttı. Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Dubai’de tanıttıkları projelerin toplam değerinin 3.5 milyar dolar olduğunu belirtti. Fuarı değerlendiren Süleyman Çetinsaya, “Yabancılar Türkiye’de ne oluyor diye endişeleniyor. Birinci derecede amacımız Türkiye’yi, İstanbul’u, daha iyi durumda olduğumuzu yabancı yatırımcıya anlatmak” diye konuştu. Fuar alanındaki standa bu yıl ilk kez bayrak astıklarını ifade eden Çetinsaya, “Bizim amacımız bir şey satmak değil, Türkiye’yi tanıtmak” dedi.

Burada olmamız güvenin işareti

Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat’ın, İstanbul Kazlıçeşme’de, Emlak Konut GYO ortaklığında hayata geçireceği ‘Büyükyalı İstanbul’ da ilk kez Körfez yatırımcısının karşısına çıktı. Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, Büyükyalı projesinin lansmanını 22 Eylül’de yapacaklarını belirterek, “Körfez’e ilk kez geliyoruz. Dubai’de ön talebe çıktık” dedi. 15 Temmuz sonrası durumu da değerlendiren Akbalık, “Yabancıların endişeleri var. Dışarıdaki algıyı düzeltmek için devlet ciddi yapılanma içerisinde. Bizim burada olmamız Türkiye’ye güveniyor olmamızı gösteriyor” dedi. 


Vatan 


Geri Dön