25 / 04 / 2024

Cityscape Turkey en büyük lansman organizasyonu oldu!

Cityscape Turkey en büyük lansman organizasyonu oldu!

24-25-26 Mart2016 tarihlerinde istanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Cityscape Turkey, 7 bin metrekarelik fuar alanında 60'ın üzerinde şirketi ağırlayarak fuarın tarihindeki en büyük lansman organizasyonu oldu.



Dünyanın en prestijli ve en geniş kapsamlı gayrimenkul organizasyonu Cityscape,busene İstanbul'da düzenlendi. ilk günden itibaren onbinin üzerinde ziyaretçinin gezdiği fuara, yabancı yatırımcılar da büyük ilgi gösterdi.


İlki 2002'de Dubai'de yapılan inşaat ve gayrimenkul sektörünün en önemli emlak fuarlarından Cityscape bu sene İstanbul'da kapılarım açtı. 7 ülkeden 67 firmanın katıldığı fuan başta Körfez ülkeleri olmak üzere 59 ülkeden bin 500'den fazla yatırıma ziyaret edecek. Fuar kapsamındaki yatırıma programına Körfez ülkeleri adına kaydolan 103 Arap yatırımcının yansı, fuarda 1 milyon doların üzerinde yatınm yapmak istediklerini belirtti. 


Bugün sona erecek Cityscape Turkey'e, 59 ülkeden bin 500 yabancı olmak üzere 3 bin 300 kişi ön kayıt yaptırdı. 67 firmanın standını ise 10 bin ziyaretçinin gezmesi bekleniyor. Fuarda İstanbul'da devam eden ve yeni hayata geçirilecek projeler yatırımcı ve müşterilere tanıtılıp gerekirse proje alanlanna götürülecek. Cityscape Turkey, fuara özel ödeme ve indirim avantaj lan sunmasının yam sıra projelerin bir arada incelenip karşılaştırılmasına imkân verdiği için yatırımcı ve konut alıcılarından büyük ilgi görüyor. 


TÜRKİYE'NİN TANITIMI ACISINDAN ÇOK ÖNEMLİ 


Cityscape Turkey'e katılan şirketlerden Emlak Konut GYO'nun Genel Müdürü Murat Kurum, fuarın bu sene Türkiye'de düzenlenmesinin sektör açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Uluslararası firmaların, Türkiye'de üretilen projeleri göreceklerini ve bunun büyük değeri olduğuna dikkat çeken Kurum, "Bu tür organizasyonlan yalnızca fuar olarak görmemek gerek. Gayrimenkul sektörünün böylesine kapsamlı organizasyonlan, sektörün olduğu kadar ülkemizin tanıtımına da büyük katkı sağlıyor" dedi. 


''Faiz indirimi sektörü olumlu yansır''


Cityscape fuarı kapsamında bir açıklama yapan Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun, Merkez Bankasfnın faiz kararını, rakamsal olarak olmasa da psikolojik olarak önemli bulduğunu söyledi. Merkez Bankası, faiz koridorunun üst bandını 13 ay aradan sonra 25 baz puan indirerek yüzde 10,75'ten yüzde 10,50'ye çekti. Bunun sektöre olumlu yansımasını bekleyen Torun, "Merkez Bankası'nın bu kararı rakamsal olarak olmasa da psikolojik olarak önemli" diye konuştu. Aziz Torun, Türkiye'de yapılan fuar ve organizasyonların artık global is dünyasının takvimlerine islenmesini arzuladıklarını kaydederek, "Bu fuarı kriter almamak lazım, bu pozitif bir başlangıçtır. Türkiye'nin bu ev sahipliğine ihtiyacı var. Gelecekte cok daha geniş katılımlı ve büyük organizasyonlar için cesaret verici bir başlangıçtır." dedi. 


DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya: 


Fuarda beklediğimizden daha fazla Körfez yatırımcısı gördük. Bunlar alım yapmaya gelen ciddi yatırımcılar. Birkaç yatırımcıyla su an görüşme halindeyiz. Sektörün yüzde 5 olan yabancıya satıs oranını yüzde 10'lara çıkartmalıyız. Bu sene toplamda 1 milyon 400 bin konut satılmasını bekliyorum. 


Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya: 


Dubai'deki Cityscape'de Vadistanbul Bulvar etabı için büyük talep almıştık. Bu fuarda da hem Bulvar'daki ofislere hem de Park etabımıza blok alım teklifleri oldu. Bu etapta toplu satıs fikrine sıcak bakmıyoruz. Ama rezidans blokunun satışı için görüstügümüz bir firma var. 


Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Erdinç Varlıbas: 


Alaşehir'deki Metropol İstanbul 300 metrelik kulesiyle Avrupa'nın en yüksek binası olacak. Ticari üniteleri satısa çıkarttık ve Suudi Arabistan merkezli Al-Maslak Grubu ile 35 milyon liralık anlaşma yaptık. Grup ana kuleden 3 bin metrekarelik 2 kat satın aldı. 




Ali DEMİRHİSAR/Zaman


Geri Dön