18 / 04 / 2024

Işıklar çimento tesisi Irak'ın en büyük ikinci firması oldu!

Işıklar çimento tesisi Irak'ın en büyük ikinci firması oldu!

Yeniden imar sürecindeki Irak'ın en modern çimento torbası tesisini kuran Işıklar Holding, ilk yılında en büyük ikinci firma oldu. Geçen yıl nisan ayında 10 milyon dolarlık yatırımla kuruldu...



Yeniden imar sürecindeki Irak'ın en modern çimento torbası tesisini kuran Işıklar Holding, ilk yılında en büyük ikinci firma oldu. Geçen yıl nisan ayında 10 milyon dolarlık yatırımla kurulan tesisin en modern fabrikalardan biri olduğunu söyleyen Işıklar Holding'in iştiraki Işıklar Ambalaj Genel Müdürü Volkan Girişken, "Bir yıl geçmeden yüzde 25'lik pazar payına ulaşarak ikinci büyük üretici olduk" dedi. Erbil'deki 30 dönümlük arazide kurulan tesis, 80 milyon adetlik üretim kapasitesine sahip. Girişken, bu sayıyı 3 yılda 240 milyon adede çıkaracaklarını vurguladı. Tesiste 70 kişi çalışıyor. Planlanan 30 milyon dolarlık yeni yatırımla bu sayı 150'ye çıkacak. 


SIRADA ENERJİ VE ÇİMENTO VAR

Işıklar Holding'in yüzde 55 hissesi bulunan tesisin geri kalan payı ise İngiltere menşeli Karma Group'a ait. Volkan Girişken, "Irak'taki üretimle Suriye ve İran gibi bölge ülkelerine de ihracat yapmak istiyoruz" dedi. Işıklar Holding ayrıca Irak'ta enerji ve çimentoya yönelik yatırım yapmayı da hedefliyor.



Kerim Ülker/ Sabah Gazetesi 


Geri Dön