19 / 04 / 2024

Işıklar çimento tesisi yatırımları

Işıklar çimento tesisi yatırımları

Yeniden imar sürecindeki Irak'ın en modern çimento torbası tesisini kuran Işıklar Holding, ilk yılında en büyük ikinci firma oldu. Geçen yıl nisan ayında 10 milyon dolarlık yatırımla kuruldu...

Kuzey Işıkları Turizm Yatırımları Ve İşletmeciliği Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kuzey Işıkları Turizm Yatırımları Ve İşletmeciliği Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Şeyh Şamil Çağlar tarafından kuruldu.

Işıklar Coin, dünyanın en büyük borsasında işlem görecek!

Işıklar Holding, kripto parası Işıklar Coin’i (ISIKC) 4'üncü bir borsada daha açıyor. ISIKC, Türkiye saatiyle 2 Aralık saat 23:00’te, dünyanın en büyük ilk 25 kripto para borsasından olan LBank’ta işlem görecek...

Kırıkkale'de Beton Santrali ve Kilit Parke Üretim Tesisi'nin temeli atıldı!

Kırıkkale Balışeyh ilçesine bağlı Işıklar köyünde inşa edilecek Beton Santrali ve Kilit Parke Üretim Tesisi'nin temeli atıldı.

Borsaların önerdiği 9 çimento hissesi!

Çimento sektörü için 2019'un ikinci yarısının ilk yarıdan daha iyi olması bekleniyor. Analistler, dördüncü çeyrekte bir yıl öncesine göre hem satış hem de ihracatta artış olacağı konusunda umutlu...

Trabzon'da içme suyu tesisi arıtma tesisi inşaatı başladı!

TİSKİ, Ortahisar ilçesinin Ağıllı Mahallesi sınırları içerisinde, Karakaya Grup İçme Suyunun tümüne hizmet edecek şekilde, saniyede 200 litre/su kapasiteli içme suyu arıtma tesisi inşaatına başladı.

Antalya 5. Çimento Günü Etkinliği düzenlendi!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB)’nin düzenlediği 5. Çimento Günü Etkinliği kapsamında sektörün eski ve yeni yöneticileri 7-10 Nisan tarihlerinde Antalya’da bir araya geldi.

Manisa'ya inşaat atıkları için geri dönüşüm tesisi kurulacak!

Manisa Büyükşehir inşaat atıkları için geri dönüşüm tesisi kuracak. Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım, 2016 yılı içerisinde bu tesisi hayata geçirmeyi planladıklarını ifade etti.

Trabzon'a çimento tesisi kurulacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’da çimento mamul maddesi işleme tesisi kurulacağını kaydetti. Gümrükçüoğlu, Trabzon’da yeni istihdam olanaklarını oluşturmak için çalışma yürütüğünü belirtti.

Gölbirliği Arıtma Tesisi projesi hayata geçirilecek!

Sultandağı'nda toplanan Akşehir ve Eber Gölleri Çevre Koruma Birliği, Gölbirliği Arıtma Tesisi Projesi de tekrardan hayata geçirilmesini kararlaştırdı

Limak Mozambik'e 150 milyon dolarlık çimento tesisi yapacak!

Geçen yıl Afrika'daki ilk yatırımını Fildişi Sahili'ne yapan Limak, Mozambik'e açılıyor. 150 milyon dolara mal olacak çimento tesisi, 500 kişiye iş verecek.

Bornova Işıklar Mahallesi imar planı değişikliği askıda!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, Bornova ilçesine bağlı Işıklar Mahallesi'nde Akaryakıt+LPG+Servis İstasyonu Alanı olarak belirlenen parsellere ait 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği 11 Mayıs'ta askıdan inecek...

Akçansa, Boğaz Köprüsü için çimento üretti!

Akçansa, Boğaz Köprüsü için özel çimento üretti. Akçansa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu, projeleri arasına 3. Boğaz Köprüsü'nü de eklediklerini belirtti.

Özcan Işıklar: Silivri'ye çimento fabrikası getirmek cinayet olur!

Silivri’de tarım arazisi üzerine yapılması planlanan çimento fabrikası hakkında açıklama yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Verimli tarım arazilerinin bulunduğu bir ilçeye çimento fabrikası getirmek cinayet olur” dedi.

Işıklar çimento tesisi yatırımları Haberi

Işıklar çimento tesisi yatırımları

Yeniden imar sürecindeki Irak'ın en modern çimento torbası tesisini kuran Işıklar Holding, ilk yılında en büyük ikinci firma oldu. Geçen yıl nisan ayında 10 milyon dolarlık yatırımla kurulan tesisin en modern fabrikalardan biri olduğunu söyleyen Işıklar Holding'in iştiraki Işıklar Ambalaj Genel Müdürü Volkan Girişken, "Bir yıl geçmeden yüzde 25'lik pazar payına ulaşarak ikinci büyük üretici olduk" dedi. Erbil'deki 30 dönümlük arazide kurulan tesis, 80 milyon adetlik üretim kapasitesine sahip. Girişken, bu sayıyı 3 yılda 240 milyon adede çıkaracaklarını vurguladı. Tesiste 70 kişi çalışıyor. Planlanan 30 milyon dolarlık yeni yatırımla bu sayı 150'ye çıkacak. 


SIRADA ENERJİ VE ÇİMENTO VAR

Işıklar Holding'in yüzde 55 hissesi bulunan tesisin geri kalan payı ise İngiltere menşeli Karma Group'a ait. Volkan Girişken, "Irak'taki üretimle Suriye ve İran gibi...