25 / 04 / 2024

Çivril Belediyesi güneşten yılda 1 milyon TL kanacak!

Çivril Belediyesi güneşten yılda 1 milyon TL kanacak!

Çivril Belediyesi Güneş Enerjisinden Elektrik üreterek yıllık yaklaşık 1 Milyon TL kazanacak. Karabedirler mahallesinde 140 Bin metrekare alan üzerine kurulacak tesisten 5 MW elektrik üretilecek.



Çivril Belediye başkanı Dr. Gürcan Güven projenin 1 Milyon Avroya mal olacağını ve maliyetinin tamamının TKDK dan alınacak hibe ile karşılanacağı belirterek "bu proje Çivril için hayati önem taşıyor" dedi. Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı son oturumunda gündeme gelen projenin 1/ 5000'lik Nazım İmar Planı meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Önümüzdeki meclis toplantısında 1 / 1000'lik İmar Planının onaylanması ile başlayacak olan projenin 2015 yılı içinde tamamlanarak hizmete girmesi hedefleniyor. Proje tamamlandıktan sonra elde edilecek enerji ile Çivril Belediyesinin yıllık 1 Milyon TL kazanacağını belirten Çivril Belediye başkanı Dr. Gürcan Güven "projenin maliyetinin tamamı TKDK tarafından karşılanıyor. Yaklaşık maliyeti 1 Milyon Avro olan bu proje Çivril için hayati önem taşıyan bir çalışma. Tamamlandığında her yıl Belediyenin kasasına yaklaşık 1 Milyon TL girecek. İnşallah TKDK nın Nisan ayı yatırım dönemi çağrısmda proje tamamlanmış olacak ve imar planının da bitmesiyle inşallah en kısa zamanda tamamlanarak hizmete girecek." dedi. 


Denizli'nin Sesi Horoz 


Geri Dön