29 / 03 / 2024

Cizre'de modern binalar yükseliyor!

Cizre'de modern binalar yükseliyor!

Şırnak’ın Cizre ilçesinde başlatılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında ilçe modern bir kent haline geliyor. Bölgede ruhsatsız yapılaşmaya geçit verilmiyor.



Şırnak’ın Cizre ilçesinde başlatılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında çalışmalar hızla devam ediyor. Hayata geçirilen projelerle ilçe daha modern hale geliyor.

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre, her açıdan gelişen Cizre'de vatandaşların yaşam standartları yükseliyor. Ruhsatsız yapılaşmaya izin verilmeyen bölgede imar çalışmaları başladı. 

Belediye tarafından 2 senelik sürede 444 yapı ruhsatı verilirken, 130 ruhsatsız yapı ile ilgili işlem yapıldı. Aynı dönemde 59 yapı kullanım izni verildi.

Konuyla ilgili belediye tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Yapı ruhsatı verilmesi açısından civar yerleşim yerleri ile kıyaslandığında inşaat sektörünün hızlı geliştiğini, imara uygun ve modern binaların hızlı bir şekilde yükseldiğini görmekteyiz. Ayrıca bu rakamların içerisinde 3087 konutluk 5 Etaptan oluşan  TOKİ  konutları da bulunmamaktadır. TOKİ konutlarının ruhsat işlemleri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce yapılmaktadır.”

Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkanı Faik Arıcan ise “İmardan sağladığımız gelirlerle halkımıza hizmet sunmaya devam etmekteyiz. Geçmiş yılları rakamlarına bakıldığı zaman ise bu sayıda yapı ruhsatının verilmediğini tespit etmiş bulunmaktayız. Bu gelirlerle halkımıza olan hizmetimiz artarak devam etmektedir” şeklinde konuştu.


Geri Dön