24 / 04 / 2024

Clinton `keyif' için Les Ottomans'da kalacak

Clinton `keyif' için Les Ottomans'da kalacak

Bill Clinton, Kasım'da `keyif tatili' için geleceği İstanbul'da Les Ottomans'da kalacak



Geçtiğimiz aylarda konser vermek için geldiği İstanbul'da Les Ottomans'da kalan ünlü şarkıcı Julio Iglesias'ın tavsiyesiyle ABD eski başkanı Clinton, üst düzey ABD'lilerin Amerikan zincirlerinde kalma kuralını bozdu. Bill Clinton, Kasım'da `keyif tatili' için geleceği İstanbul'da Les Ottomans'ı seçti.

Geçtiğimiz aylarda konser vermek için Türkiye'ye gelen dünyaca ünlü şarkıcı Julio Iglesias tavsiye etti, ABD eski Başkanı Bill Clinton 2 günlük tatil için Hotel Les Ottomans'ı seçti. Türkiye'de Amerikan zincirlerinde konaklayan üst düzey ABD'lilerin aksine Bill Clinton farklı bir tercih yaptı ve tatil için butik otel Hotel Les Ottomans'ı seçti.

ABD'li ajanlar Clinton'ın 1 Kasım'daki ziyaretinden 5 gün önce İstanbul'a gelerek güvenlik şartlarını kontrol edecek. Clinton'ın 'keyifli bir seyahat' için İstanbul'a geleceğini söyleyen Hotel Les Ottomans'ın sahibi Ahu Aysal Kerimoğlu, bugüne kadar Kylie Minoques'tan Gloria Estefan'a kadar çok sayıda ünlüyü ağırladıklarını, Bill Clinton'ın da Julio Iglesias'ın tavsiyesiyle otellerini seçtiğini açıkladı.

Hedef Ankara'da otel

Hotel Les Ottomans'ın 16.yüzyıldan kalma Fransız Chateau Beaupre'ye franchise vermesi nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Ahu Aysal Kerimoğlu, bu anlaşmanın da şatonun sahibi James Tseliki'nin Les Ottomans'da konaklaması sonucu gerçekleştiğine dikkat çekerek, "Fransa'nın nüfus yoğunluğunun en az olduğu, şarap bağlarının ortasında, özel jetlerin inebileceği bir havaalanının bulunduğu çok özel Limousine bölgesine Osmanlı misafirperverliğini ve markamızı taşıyacağız. Avrupa'ya ilk adımı attık" dedi. Daha önce Dubai ve Mısır'dan da bu yönde teklifler aldıklarını ama hiçbirinin Chateau Beaupre kadar güzel olmadığını vurgulayan Aysal Kerimoğlu, 5 yıldızlı olarak planlanan otelin 30 milyon euroluk yatırımın ardından 2011 sonu, 2012 yılı başında açılacağını, 110 odasıyla hizmet vereceğini ifade etti.

Franchise anlaşmasının, prosedürlerin tamamlanmasının ardından 3 yıl sonra başlayacağını aktaran Ahu Aysal Kerimoğlu, anlaşmanın iki tarafın memnuniyeti süresince devam edeceğini belirtti. Aysal Kerimoğlu, Hotel Les Ottomans'ı Ankara'ya da taşımak istediklerini, bu konuda en uygun bölgenin Atatürk Orman Çiftliği olduğunu da sözlerine ekledi.

Dededen İstanbullu

2 ay önce kaldığı Hotel Les Ottomans'dan çok etkilenerek sahibi olduğu Chateau Beaupre için Ahu Aysal Kerimoğlu'yla franchise anlaşmasına imza atan James Tseliki, büyük büyükbabasının da İstanbul doğumlu olduğunu belirterek genlerinde Osmanlılık bulunduğunu açıkladı. Eşiyle birlikte 8 yıl şatoda yaşadıklarını ama bu tür mekanlarda kalabalıkların yaşam sürmesi gerektiğini anlatan Tseliki, "Bu durumda en iyi karar şatoyu otele çevirmekti" diye konuştu.

FRANCHISE ANLAŞMASI

Franchise anlaşmasının imza törenine Hotel Les Ottomans'ın sahibi Ahu Aysal Kerimoğlu ile James Tseliki katıldı.

800 yıllık şatoda 7'nci evsahibi

Protestan Faucould Ailesi tarafından inşa edilen ve 800 yıllık geçmişe sahip olan Chateau Beaupre 12 hektar arazi üzerine kurulu. Paris'e yarım saatlik uçuş mesafesindeki şato, bölgenin ilk 5 yıldızlı tesisi olacak. Şatonun 7'nci ev sahibi olan James Tseliki, 8 yıl burada karısıyla beraber yaşamış ve ardından da buranın otel olarak işletilmesine karar vermiş. Aynı zamanda mimar olan Tseliki, farklı projelerde de Ahu Aysal Kerimoğlu'yla çalışmayı planlıyor.
Vatan

 


Geri Dön