26 / 04 / 2024

CNR Ankara'da dev projeler görücüye çıktı!

CNR Ankara'da dev projeler görücüye çıktı!

Ankara'nın ilk ve tek emlak fuarı olan CNR Ankara Gayrimenkul Yatırımları, dev projeler ev sahipliği yaptı.



 

Ankara'nın ilk ve tek emlak fuarı olan CNR  Ankara  Gayrimenkul Yatırımları, Projeleri ve Finansmanı Fuarı, 7-10 Eylül tarihleri arasında Ankara Congresium'da düzenlendi. CNR Holding kuruluşu İstanbul Fuarcılık A.Ş. tarafından organize edilen ve Toplu Konut idaresi'nin (TOKİ) de destek verdiği fuarın açılışı; CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem'in ev sahipliğinde, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, MÜSİAD Başkanı ilhan Erdal, Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel ve sektör temsilcilerinin katılımı ile yapıldı.

 

CNR Ankara da dev projeler görücüye çıktı!

Mehmet Ceylan

 

"Sektör 2016'da 7.2 büyüdü"

 

CNR Ankara Gayrimenkul Yatırımları Projeleri ve Finansmanı Fuarı'nın açılışında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, "Ankara’da bir ilk yaşanıyor. CNR, İstanbul'da gerçekleştirdiği uluslararası fuarı Ankara'ya taşıdı. Bu güzel organizasyon için CNR'ı tebrik ediyorum. Ankara bu fuarı hak ediyor" dedi. Ceylan, inşaat sektörünün Ak Parti hükümeti döneminde hızlı bir büyüme kaydettiğini, 2016'da ekonomi yüzde 2,9 büyüme gösterirken, inşaat sektörünün yüzde 7,2 büyüdüğünü hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "2002 yılında inşaatın genel ekonomi büyü-mesindeki payı yüzde 4-5 iken bugün hükümetimizin alt ve üst yapı çalışmalarına verdiği önem sonrasında inşaat sektörü genel ekonomiden aldığı payı yüzde 8'lere çıkardı. Bu yılın ilk çeyreğinde de inşaat sektörü yüzde 3,7'lik büyüme kaydetti, ikinci çeyrek rakamları açıklanacak, inanıyorum ki hem genel ekonomi büyümesinde hem de inşaatta yüksek rakamlara ulaşacağız." 

 

 

CNR Ankara da dev projeler görücüye çıktı!

Cem Şenel

 

CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel, "Neden CNR Emlak Ankara? Ankara, yabancı yatırımcıların şehre olan ilgilerinin artması, kentsel dönüşüm projeleri ve buna bağlı çalışmaları ile gayrimenkul gelişiminde önemli rol oynamaktadır. Hızlı bir yapılaşma evresinden geçen Ankara'da yeni ve değerli yatırım bölgeleri de artış göstermektedir. Diğer yandan, hepimiz biliyoruz ki Ankara'nın oturmuş, büyük müteahhit firmaları var ve bu firmalar şu an ülkenin en önemli projelerinin yüzde 60-70'ini inşa ediyor. Ankara emlak ve gayrimenkul sektörünün tek eksiği prestijli bir fuardı, Biz de CNR olarak bu eksiği CNR Emlak Ankara ile kapatmak istedik" diye konuştu. Şenel, "Fuarda Rusya'dan büyük bir heyet ağırlıyoruz. Rusya'dan fuarımıza gelen acenteler fuarda sergilenen projeleri kendi ülkelerine lanse edecekler. Fuarda son tüketiciler de bütçelerine uygun konut projelerini yakından inceleyip, yatırımlarına yön verebilecekler." ifadelerini kullandı.

 

Yabancı katılımcılardan özel ilgi Türkiye'nin dört bir yanından dev firmaların önemli projeleriyle görücüye çıktığı fuarda başta Rusya ve Azerbaycan olmak üzere yurt dışından gelen özel davetli VIP yatırımcılar ağırlandı, Yabancı yatırımcılar, katılımcı firmaların ticari ve konut projelerine özel ilgi gösterdi, Yerli ve yabancı kurumsal yatırımcıların yanı sıra firmaların sunduğu özel fırsatlardan yararlanmak isteyen konut alıcıları da fuara yoğun ilgi gösterdi, Katılımcı firmalar, fuara özel olarak konut alıcılarına yüzde 20'lere varan indirim uyguladı. Fuar kapsamında gerçekleştirilen seminerlerde emlak sektörü tüm yönleri ile ele alındı.


Fuarda öne çıkan projeler:
Göksu Yenikapı, Vizyon Ankara, Tower, Yeni Peçenek, Nevaşehir, 1800 konut, Nexus Tower, VadiKent Ankara, Kale Ofis ve Kale Beytepe, Apistgaete, Hüma Kule, Etlik Şelale Park Sitesi, Yemenoğlu
Sancak Kule fuarda sergilenen önemli projeler arasında yer aldı.

Gölbaşı, Polatlı, Eryaman, Etimesgut, Kahramankazan, Yeşilova, Yenikent projeleri ise fuarda yer alan ticari yatırım projelerinden öne çıkanlar oldu.

 

Ekonomist


 


Geri Dön