26 / 04 / 2024

Çocuğu olan herkes bu haberde toplansın! Okula giden çocuğunuz varsa 1.300 lira sizin! 2022 kırtasiye yardımı…

Çocuğu olan herkes bu haberde toplansın! Okula giden çocuğunuz varsa 1.300 lira sizin! 2022 kırtasiye yardımı…

Yılda bir defa düzenli bir şekilde uygulanan kırtasiye yardımı başvuruları, okulların dün açılması ile birlikte ailelerde büyük bir merak uyandırdı. İşte detaylar…



E - Devlet Kapısı eli ile her yıl gerçekleştirilen kırtasiye yardımı başvuruları 2022 - 2023 eğitim - öğretim yılının dün başlaması ile tekrar gündem konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilmiş olan Kabine Toplantısı sonrası milyonlarca aileyi ilgilendiren kırtasiye yardımı ile ilgili olarak açıklamalar gerçekleştirdi. İşte "2022 yılı kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır, 2022 yılı kırtasiye yardımı kaç lira oldu?" sorularının cevapları…

KIRTASİYE YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kırtasiye yardımı başvuruları, e – Devlet Kapısı aracılığı ile yapılıyor. İhtiyaç sahibi olan ileler, T. C. Kimlik Numaraları ile beraber e - Devlet şifreleri ile başvuru işlemlerini gerçekleştiriyorlar.

KIRTASİYE YARDIMI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Eğitim ve öğretim yardımı ödemeleri yılda bir kez olmak ile beraber, başvuru şartı gözetilmeden 1 Eylül – 31 Aralık tarihleri sırasında YÖK ve MEB web adresleri aracılığı ile öğrenim durumu ve seviyesi tespit edilmiş olan hak sahibi olan kişilere toptan bir şekilde ödenir.

Tüm bunlarla birlikte, YÖK ve MEB sisteminden öğrenim durumu henüz tespit edilmemiş olan ilgili eğitim – öğretim senesi içerisinde istemeleri durumunda eğitim ve öğretim yardımları aynı öğretim yılı için ödenir. İlgili kişiler, bu taleplerini e - Devlet aracılığı ile birlikte “Eğitim Öğretim Yardımı Talebi”  butonuna tıklayarak da yapabilirler.

Çocuğu olan herkes bu haberde toplansın! Okula giden çocuğunuz varsa 1.300 lira sizin! 2022 kırtasiye yardımı…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön