16 / 04 / 2024

Çocuklu ailelere para desteği! Aileler e-Devlet'ten başvuruyor paralar çocuklara bağlanıyor! 600 TL'lik harçlık...

Çocuklu ailelere para desteği! Aileler e-Devlet'ten başvuruyor paralar çocuklara bağlanıyor! 600 TL'lik harçlık...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen çocuk destek ödemeleri Kasım ayı itibarıyla merak konusu oldu. 2022 senesi için çocuk yardım parası başvuru şartları, Bakanlık tarafından açıklanmıştı. Peki, çocuk desteği parası ne kadar, kaç TL?



Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahiplerine verilen, çocuk parası Kasım ayı itibarıyla merak konusu olmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, çocuk destek parasının Kasım 2022 tarihinde başlayacağı hakkında önemli açıklamalarda bulunmuştu. 4 milyon aileye, 15 milyar TL'lik maddi destek sağlamayı hedefleyen ve 350 lira ile 650 lira arasında değişen tutarlarda yapılan aile destek ödemeleri tüm hızıyla devam ediyor. Aile destek ödemeleri kapmasına alınan çocuk desteği ödemelerinin tarihine yönelik açıklama geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı kapsamına aldıkları çocuk desteği ödemelerinin ne zaman hesaba yatırılacağını duyurdu.

 Çocuklu ailelere para desteği! Aileler e-Devlet ten başvuruyor paralar çocuklara bağlanıyor! 600 TL lik harçlık...

Türkiye Aile Destek Programına 'Çocuk Destek Bileşeni' adıyla yeni bir destek programı dahil edildi. Sosyal yardımlardan yararlanan ailelerdeki çocuklar için ilave aylık 350 - 650 lira aralığında destek sağlanacak. Peki, çocuk desteği parası ne kadar, kaç TL? Çocuk desteği parası ne zaman yatacak? İşte, 2022 Çocuk Destek Bileşenine ilişkin tüm ayrıntılar... 


Geri Dön