20 / 04 / 2024

Çöp vergisi en son ödeme tarihi 2015!

Çöp vergisi en son ödeme tarihi 2015!

Mesken, işyeri ve diğer şekillerde ödenen taşınmaz mallar için ödenen vergiler arasında çöp vergisi de bulunuyor. Kasım ayında verginin 2. taksiti ödeniyor. Peki, çöp vergisi en son ödeme tarihi 2015 ne zaman?



Çöp vergisi en son ödeme tarihi 2015!

Mesken, işyeri ve diğer şekillerde ödenen taşınmaz mallar için ödenen vergiler arasında çöp vergisi de bulunuyor. Bu vergi, Belediye Gelirleri Kanunu gereğince ödeniyor.


Çöp vergisinin mükellefi binayı fiilen kullanan olarak biliniyor. Yani çöp vergisini ödemesi gereken kişi bina sahibi değil, binayı kullanan oluyor. Çöp vergisinin hesaplaması ve ödemesi, işyerlerinde ve konutlarda farklılık gösteriyor.


Konutlarda çöp vergisi su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 26 kuruş, diğer belediyelerde 20 kuruş olarak hesaplanıyor ve belediyeye gitmeden su faturasında yasıtılarak ödeniyor.


İşyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalarda bağlı oldukları belediyeye giderek ödeme yapmaları gerekiyor. Belediyeye yapılan bu ödeme senede iki eşit taksit halinde verilebiliyor.


Verginin ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılıyor. Verginin ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında yapılıyor. Peki, çöp vergisi en son ödeme tarihi 2015 ne zaman?


Çöp vergisi en son ödeme tarihi Kasım ayının son günü oluyor. Bu günün hafta sonuna denk gelmesi halinde bir sonraki ilk pazartesi günü vergi ödemeleri sona eriyor. Buna göre 2015 yılı için vergi en son 30 Kasım'da ödeniyor.



Çöp vergisi sorgulama 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön