23 / 04 / 2024

Kira gelir vergisi son ödeme tarihi 2015!

Kira gelir vergisi son ödeme tarihi 2015!

Ev veya işyerinizi 2014 yılında kiraya vererek istisna bedelinden yüksek kira geliri ettiyseniz 2015 yılında gelir vergisi mükellefi oluyorsunuz. Peki, kira gelir vergisi son ödeme tarihi 2015 ne zaman?



Kira gelir vergisi son ödeme tarihi 2015!

Ev veya işyerinizi 2014 yılında kiraya vererek istisna bedelinden yüksek kira geliri ettiyseniz 2015 yılında gelir vergisi mükellefi oluyorsunuz.


Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen kira gelirinin vergilendirilmesinde, istisna bedelleri her sene yeniden belirleniyor. 2015 yılı kira gelir vergisi için belirlenen mesken ve işyeri istisna sınırları şu şekilde;


Meskenlerde 3.300 TL; 

İşyerlerinde ise 27.000 TL.


Bu bedelin altındaki kira gelirleri için, vergiden muaf olunuyor. Ancak 1 sene boyunca elde edilen kira gelirlerinin istisna sınırının üstünde olması halinde öncelikle beyanname verilerek vergi ödemesi yapılıyor.


Beyannameler, 25 Mart'a kadar verilecekti. Ancak, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, beyanname verme süreleri 31 Mart'a kadar uzatıldı.


Beyanname sırasında birtakım giderler gerçek veya götürü yöntemlerinden biri seçilerek vergiden düşürülebiliyor. Peki, kira gelir vergisi en son ne zaman ödenir?


Yukarıda da belirttiğimiz gibi, vergi iki taksitte ödeniyor. İlk taksit ödemeleri Mart ayında yapılıyor. İkinci taksit ödemeleri ise Temmuz ayında veriliyor. Buna göre, ilk taksitler için; Kira gelir vergisi son ödeme tarihi 31 Mart 2015.


Vergi, tüm vergi dairelerinden ve anlaşmalı bankalardan ödeniyor.


Kira gelir vergisini hangi bankalar alıyor?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön