19 / 04 / 2024

Cordoba Hills'den Araplara 800 villa!

Cordoba Hills'den Araplara 800 villa!

Al-Zairn Holding, Halep'te 800 süper lüks villa inşaatının yer aldığı "Cordoba Hills" projesi için Türkiye'den de 6 şirketin bulunduğu 10 uluslararası şirketi ihaleye davet etti



Ticaret, sanayi, gayrimenkul, bankacılık, turizm ve inşaat alanlarında faaliyet gösteren, Suriye'nin eri büyük şirketlerinden Al-Zairn Holding, Halep'te 800 süper lüks villa inşaatının yer aldığı "Cordoba Hills" projesi için Türkiye'den de 6 şirketin bulunduğu 10 uluslararası şirketi ihaleye davet etti. Türkiye'den Koray, İlci, Mesa, Türkerler, Kalyon ve Rönesans şirketlerinin davet edildiği proje için 1 Aralık'ta teklifler verilecek. 2011'in başında ihalenin sonuçlanacağını belirten Al Zaim Holding Başkan Yardımcısı Saeed Al-Zaim, Türk şirketlerinin özellikle inşaat alanında uluslararası başarısının herkes tarafmdan bilindiğini belirterek, "Türkiye Başbakanı Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad arasındaki dostluk rüzgarı ve iki ülkenin yakınlaşması daha fazla birlikte çalışma ortamı doğurdu. Biz de bu rüzgarla Türk şirketlerini davet ettik. Umarız en iyi teklif Türklerden gelir ve bizim de bu ortama bir katkımız olur" dedi.

Arap dünyasının parlayan yıldızı Halep Al-Zaim Holding Türkiye Mümessili Abdulvahit Özkaya, projenin 11 Eylül sonrası ABD'de yaşayamayan, Avrupa'yı Müslümanlar'a karşı tutumları nedeniyle istemeyen ama kendi ülkelerinde de istedikleri özgürlük ortamını bulamayan zengin Araplar için yapılacağım belirterek şöyle dedi: "Suriye, dolayısıyla Halep bu anlamda Arap dünyasının en özgürlükçü ülke ve bölgesi.

Halep'te içki yasak değil. Kapalı olmak şart değil. Eskiden Beyrut bu anlamda tekti ama son dönemdeki sıkınülar Halep'i parlayan yıldız haline getirdi." Abdulvahit Özkaya, Başkan Yardımcısı Saeed Al-Zaim başkanlığında 28 Ekim'de bir toplantı yapıldığını ve proje alanının gezildiğini belirterek, "Toplantıya, Suriye, Arap Emirlikleri ve Türk kökenli on aday yüklenici firma katüdı. Cordoba Hills projesi ile ilgili detaylı bir tanıtım yapıldı. Projesinin ilk aşaması için en uygun yüklenicinin seçilmesi için teknik ve finansal teklifler ibraz edildi. Şartnameleri dağıttık. 1 Aralık'ta teklifler verilecek. 2011'in başında ihale sonuçlanmış olacak" dedi.
Mustafa Küçük/Hürriyet Emlak


Geri Dön