20 / 04 / 2024

Çorum 15 Temmuz Şehitleri Müzesi açıldı!

Çorum 15 Temmuz Şehitleri Müzesi açıldı!

Çorum Belediyesi tarafından Kültür Park içerisinde inşa edilen 15 Temmuz Şehitleri Müzesi açıldı. Bin 600 metrekare alan üzerinde yapılan müze 3 milyon 500 bin liraya mal oldu.



Çorum Belediyesi tarafından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişiminin unutulmaması, unutturulmaması ve şehitlerin anısının yaşatılması için inşa edilen 15 Temmuz Şehitleri Müzesi ziyarete açıldı.

Belediye Başkanı Zeki Gül, Kültür Park içerisinde yaptırılan müzenin açılış törenindeki konuşmasında, yapımına 2017 başlanan ve yaklaşık 3 milyon 500 bin liraya mal olan müzenin, darbe girişiminin ikinci yılında hizmete açıldığını söyleyerek, bin 600 metrekare alan üzerinde yapılan müzenin, iki kattan oluştuğunu belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Gül, "Sergi salonumuzda, darbe gecesi yaşanan olayları en iyi şekilde anlatan fotoğrafları sergiliyoruz. Sinema salonumuzda ise bu ihanet gecesine ait görüntülerden oluşan belgeselleri başta öğrencilerimiz olmak üzere, tüm ziyaretçilerimize izleterek, bu ihanetin en doğru şekilde anlaşılmasını sağlayacağız." şeklinde konuştu.

Bu odalarda şehitlerin özel silikon malzemeden yapılmış heykellerinin yanı sıra kişisel eşyalarının da sergileneceğini vurgulayan Gül, "Çorumlu 15 Temmuz şehitlerimiz Erol Olçok, Abdullah Tayyip Olçok, Ali Karslı, Akif Kapaklı, Ali Alıtkan, Mustafa Özgür Karasakal, Mehmet Kocakaya, Mehmet Avcu, Emin Güner, Osman Arslan, Mustafa Solak ve Yakup Kozan'ın ve artık tüm Türkiye'nin hemşehrisi olan Ömer Halisdemir'in balmumu heykelleri ve kişisel eşyalarıyla aziz hatıralarını ilelebet yaşatacağız." dedi.

Müzenin açılışını gerçekleştiren Vali Kılıç ve protokol üyeleri FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında çekilen karelerin de yer aldığı fotoğraf sergisini gezdi.
Müzeyi gezen bazı şehit ailesi ve vatandaşların da duygulu anlar yaşadıkları gözlendi. 


Geri Dön