25 / 04 / 2024

Çorum Güney köylüler arazi toplulaştırması istemiyor!

Çorum Güney köylüler arazi toplulaştırması istemiyor!

Çorum’da uygulanacak olan “arazi toplulaştırma” projesinde yer alan merkeze bağlı Güney Köyü sakinleri, projenin köyde vahim sonuçlar çıkarabileceğini ifade ettiler.



Geçtiğimiz günlerde köy halkı, Düvenci Ovası’nda hayata geçirilen “Toplulaştırma” projesinde olan köy tarlalarının projeden çıkartılması için “Arazi toplulaştırmasına hayır” kampanyası başlatmıştı. Kampanya kapsamında köy sakinlerinden toplanan imzalar ise Devlet Su İşleri’ne teslim edildi.

Çorum Haber'de yer alan habere göre köylerinde “Arazi toplulaştırma” projesini istemediklerini belirten köy sakinleri, uygulamanın hayata geçmesiyle birlikte kavgaların, hatta cinayetlerin bile işlenebileceğini belirterek, “Topraklarımızı toplulaştırmak istemiyoruz. Yıllardır biz kendimize ait tarlaları ektik ve biçtik. Mahsulümüz ne çıktıysa onu kabullendik. Ama bu proje ile kime ne düşeceği belli değildir. Kiminin tarlası sulak ve mahsulü bol olan yerde kiminin ise taşlık olan yerdedir. Tarlalarımız zaten o kadar büyük değildir. Her biri küçük parçalar halindedir. Biz halimizden oldukça memnunuz” dediler.


 


Geri Dön