26 / 04 / 2024

Çorum İl Genel Meclisi'nde imar konuşuldu!

Çorum İl Genel Meclisi'nde imar konuşuldu!

Çorum İl Genel Meclisi'nin 2017 yılı Şubat toplantıları yapılmaya devam ediliyor. Meclis, dün İl Genel Meclisi Başkanı Kaya başkanlığında toplanarak gündeme alınan maddeleri görüştü.



İl Genel Meclisi'nin 2017 yılı Şubat dönemi toplantıları devam ediyor. Meclis, dün İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya başkanlığında toplanarak gündeme alınan maddeleri görüştü. 


Dönemin üçüncü toplantısında ağırlıklı olarak köy yerleşik alanı ve civarı sınır tespitleri ile ilgili dosyalar ele alındı. Toplantıda ilk olarak; İl Özel İdaresi'nce hazırlanan teknik raporda ve ilgili haritalar üzerinde belirtilen yolların il Özel İdaresi yol ağına alınıp alınmayacağı ile ilgili husus görüşülerek kabul edildi. 

Toplantıda daha sonra; mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait Çorum Merkez Çepni Mahallesi 4367 ada 2 nolu parselde kayıtlı 7.904.03 m2 yüzölçüme sahip taşınmazın, ilkokul yapılmak üzere Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına tahsisinin yapılıp yapılmayacağı ile ilgili husus görüşüldü. Konuyla ilgili dosya, araştırılmak ve rapora bağlanmak üzere Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi. 


Toplantının bir diğer gündem maddesi olarak da; Merkez İlçe'ye bağlı Harmancık Köyü 153 ada, 87 parsel nolu ile 153 ada 119 parselin güneş enerjisinden elektrik üretmek amacıyla "Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesisi Alanı, 153 ada 86-85 parsel ile Merkez İlçe Eymir Köyü 123 ada 12-3 parselde ise "yol" olarak planlanmasına yönelik plan müellifince hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ve açıklama raporlarının 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8. maddesi gereğince görüşülmesi hususu ele alındı. Konuyla ilgisi dosya, incelenmek ve rapor hazırlanmak üzere imar ve Bayındırlık Komisyonu'na havale edildi. 


Toplantıda ayrıca; Boğazkale İlçesi'ne bağh; Çarşıcuma, Gölpınar, Karakeçili, Örenkaya, Sarıçiçek ve Yukarı Fındıklı, Alaca İlçesi'ne bağlı; Güllük, İsmailli, Karaçal, Kılavuz, Killik, Koçhisar, Küçükdona ve Sancı köylerine ait köy yerleşik alanı ve civarı sınır tespiti ile ilgili 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 27. maddesi uyarınca görüşülmesi hususu gündeme geldi. Köylerle ilgili dosyalar, araştırılmak üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na havale edildi. Öte yandan; Sungurlu İlçesi'ne bağlı; Yeşilova, Yirce ve Yukarıpeşpınar köylerine ait köy yerleşik alanı ve civarı sınır tespiti ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nca hazırlanan raporlar görüşüldü. Raporlar hakkında Komisyon Başkanı Yurdanur Özzehinli tarafından meclis üyelerine bilgi verildi. Toplantıda gündem dışı araştırma önerileri de verildi. 


Çorum Keskin Karar


Geri Dön