25 / 04 / 2024

Çorum Şehir Hastanesi'nin temeli atıldı!

Çorum Şehir Hastanesi'nin temeli atıldı!

Çeşitli programlara katılmak üzere Çorum'da bulunan AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Çorum Şehir Hastanesi' nin temel atma törenine katıldı. Bakan Çavuşoğlu burada halka seslendi...




AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Böylesine güçlü bir Türkiye'yi oluşturan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve onun yanında çalışan bizler, gücümüzü milletimizden alıyoruz" dedi.


Çeşitli programlara katılmak üzere Çorum'da bulunan Çavuşoğlu, Çorum Şehir Hastanesi'nin temel atma törenine katıldı.


Törende konuşan Çavuşoğlu, Çorum'a gerçekleştirilen yatırımları yakından takip ettiğini söyledi. Temelini atmak üzere toplandıkları hastanenin Çorum'a hayırlı olması dileklerinde bulunan Çavuşoğlu, AK Parti hükümetlerinin eğitimden sağlığa, ekonomiden yurt dışı ilişkilerine varana dek önemli ilerlemeler kaydettiğini belirtti.


Yurt içi ve yurt dışında birçok yerde hastaneler, konteyner sağlık hastaneleri, sağlık merkezleri kurduklarını vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:


"Türkiye'nin ay-yıldızlı bayrağı, temsilcilikleri ile dünyanın her yerinde dalgalanıyor. Bugün Kızılay'ımızın hilali ve bayrağı dünyanın he yerinde dalgalanıyor. Türkiye'nin yurt dışında dalgalanan bayrağını, hizmet bayrağını görebilirsiniz. Güçlü Türkiye'nin yurt dışında yaptığı insani yardım miktarı 2,5 milyar doları aşmıştır. Türkiye, OECD ülkeleri içinde birinci, dünyada ise dördüncü sıradadır. Yurt dışındaki kardeşlerimizi, soydaşlarımızı unutmayan bir Türkiye var. Bugün nerede bir soydaşımız varsa, nerede bir akraba topluluğumuz varsa onun yanında güçlü Türkiye vardır. Yurt dışındaki vatandaş ve soydaşlarımız Türk bayrağını taşımaktan, dalgalandırmaktan ve Türk pasaportunu, ay-yıldızlı pasaportu taşımaktan gurur duymaktadır."


AK Parti hükümetlerinin başarısını milletten aldığının altını çizen Bakan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:


"Böylesine güçlü bir Türkiye'yi oluşturan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve onun yanında çalışan bizler, gücümüzü milletimizden alıyoruz. Bundan sonra da sizin desteklerinizle, sizden aldığımız güçle, milletimizin duasıyla, dünyanın her bir köşesindeki mazlumların duasıyla hiç pes etmeden, hiç durmadan, hiç yorulmadan, çalışma azmimiz bitmeden, milletimize olan sevgimiz ve aşkımız bitmeden yolumuza devam edeceğiz. Kim ne yaparsa yapsın, kim bize çelme takmaya çalışırsa çalışsın, kim darbe üstüne darbe vurmaya çalışırsa çalışsın, asla yılmayacağız, asla boyun eğmeyeceğiz, asla milletimizin üstündeki bir vesayeti tanımayacağız. Bugüne kadar darbe girişimleri oldu. Postmodern darbe girişimleri, e-muhtıralar, hiçbirinde yılmadık, hep milletimize güvendik, hep milletimizle beraber yolumuza devam ettik, Allah'ın izniyle yine milletimizle devam edeceğiz. Şantajlara, montajlara, dublajlara boyun eğmeyeceğiz."


Yaşanan süreçten milleti daha da güçlenerek çıkaracaklarını ifade eden Bakan Çavuşoğlu, "30 Mart'ta milletimiz bu büyük Türkiye'nin önüne duvar örmeye çalışanlara ve güçlü Türkiye'yi zayıflatmaya çalışanlara bir ders verecektir ve 'bu ülkede son sözü biz söyleriz, bu ülkede egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir' diyecektir" ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından hastane binasının temeli atıldı.


Törene Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, Vali Sabri Başköy, AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Murat Yıldırım ve Cahit Bağcı, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



AA


Geri Dön